Kışın vazgeçilmezi narenciye

Kışın vazgeçilmezi narenciye
Sarayönü'nde kış aylarının gelmesiyle birlikte hastalıklardan korunmak isteyen vatandaşların kışlık meyvelere ilgisi arttı.Kış mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan narenciye grubu meyveler, vatandaşların grip...

Sarayönü'nde kış aylarının gelmesiyle birlikte hastalıklardan korunmak isteyen vatandaşların kışlık meyvelere ilgisi arttı.

Kış mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan narenciye grubu meyveler, vatandaşların grip nezle gibi hastalıklardan korunmak istemesi sebebiyle büyük ilgi görüyor. Özellikle içerdiği C vitamini ile hastalıklara karşı vücudun savunma mekanizmasını harekete geçirmede etkili olan portakal, nar, mandalina, kivi gibi meyveler vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Havaların soğumasıyla gribe yakalanan vatandaşlar, ilaç kullanmak yerine bu meyvelerden tüketerek, hastalıklara karşı korunmaya çalışıyor.

Soğuk olunca satış artıyor

Sarayönü pazar esnaflarından Bekir Büyükatçeken, "Havaların soğumasıyla birlikte vatandaşlar bugünlerde mandalina ve portakal alımını artırdı. Narenciye grubu tam bir vitamin deposu. Soğuklardan korunmak isteyenler, ilaç içmek yerine meyve tüketiyor. Havalar bugünlerde soğuk gidiyor. Bu bizim için avantaj. Çünkü; havalar soğuduğu zaman meyve satışlarında artış yaşanıyor. Aynı zamanda soğuk olunca meyvelerin çürümüyor. Çok soğuk olursa da don vurur. Satış yapamayız ama ürünlerimizi kapalı depolarda muhafaza ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Haftalık alışverişi yapmak için pazara geldiğini belirten bir vatandaş ise, "Sarayönü gibi iklimi sert yerlerde portakal tüketimi fazla oluyor. Hastalanmamak için bence en güzel ilaç. Uzun kış gecelerinde de televizyon karşısına geçip, meyve yiyoruz. Ancak fiyatlar biraz pahalı. Kilosu 1 lira falan olsa daha iyi olur" dedi.