Kısıtlamalar yeniden başladı

Kısıtlamalar yeniden başladı
Koronavirüs ile mücadele amacıyla uygulanacak yeni tedbirler Cuma günü saat 20.00 itibariyle devre girdi. Artan hasta sayısı ve yoğun bakımlardaki doluluk kısıtlamalara gidilmesine neden oldu.İçişleri Bakanlığının valiliklere...

Koronavirüs ile mücadele amacıyla uygulanacak yeni tedbirler Cuma günü saat 20.00 itibariyle devre girdi. Artan hasta sayısı ve yoğun bakımlardaki doluluk kısıtlamalara gidilmesine neden oldu.

İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği genelgeye göre, restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya yerlerinin paket servis ve gel-al şeklindeki hizmetleri ile diğer kısıtlamalar 20 Kasım Cuma akşamı saat 20.00'de başladı.

Tedbirler kapsamında öngörülen sokağa çıkma kısıtlaması da belirlenen saatlerde uygulandı. Buna göre 21 Kasım Cumartesi akşamı saat 20.00'den 22 Kasım Pazar saat 10.00'a, 22 Kasım pazar akşamı saat 20.00'den de 23 Kasım Pazartesi saat 05.00'e kadar sokağa çıkma sınırlaması geçerli oldu.

Üretim ve imalat tesisleri ile buralarda çalışanlar sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldu. Getirilen diğer kısıtlamalar ise şöyle:

AVM, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri sadece 10.00-20.00 saatlerinde hizmet sunacak.

Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme ­içme yerleri 10.00- 20.00 saatlerinde sadece paket servis veya gel­al hizmeti verecek şekilde açık olabilecek. Hastanelerde bulunan yeme-içme mekanları ise genelge kapsamında getirilen kısıtlamalara tabi olmayıp, hastane yönetimlerinin vereceği karar doğrultusunda belirleniyor.

Şehirlerarası kara yolları kenarında bulunan ve şehirlerarası toplu ulaşım veya lojistik amaçlı araçlara hizmet veren dinleme tesislerinde yer alan yeme ­içme yerleri kısıtlamalardan istisna tutulacak.

Sinema salonları 31 Aralık 2020 tarihine kadar, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı sahaların faaliyetleri ise yeni bir karar alınıncaya kadar durdurulacak.

Tüm illerde 65 yaş ve üzeri kişiler gün içerisinde 10.00-13.00 saatlerinde, 1 Ocak 2001 ve sonrasında doğan 20 yaş altı bireyler ise gün içerisinde 13.00-16.00 saatlerinde sokağa çıkabilecek. Ayrıca 65 yaş ve üzeri vatandaşların Seyahat İzin Belgesi almaları koşuluyla şehirlerarası seyahat edebilecekleri ve her türlü şehirlerarası toplu ulaşım aracını kullanabilecekleri bildiriliyor. 20 yaş altı gençler ve çocuklar da yanlarında veli/vasisinin bulunması şartı ile herhangi bir belge aranmaksızın şehir içi ve şehirlerarası yolculuk yapabilecekler.

Çalışma, SGK kaydı gibi belgeleri ibraz eden çalışanlar ise yaş grubu için getirilen sokağa çıkma kısıtlamasındaan muaf tutulacak.