Kısıtlamaların çoğu gevşetildi

Kısıtlamaların çoğu gevşetildi
Sokağa çıkma yasağı bulunan 18 yaş altı ve 65 yaş üstü kişilerin merakla beklediği haber son kabine toplantısının ardından yapıldı. 18 yaş altı ve 65 yaş üstü kişilerin sokağa çıkma yasağı esnetilirken, işlerlerinin...

Sokağa çıkma yasağı bulunan 18 yaş altı ve 65 yaş üstü kişilerin merakla beklediği haber son kabine toplantısının ardından yapıldı. 18 yaş altı ve 65 yaş üstü kişilerin sokağa çıkma yasağı esnetilirken, işlerlerinin açık kalma süreleri de genişletildi.

65 yaş ve üzeri bireyler için sokağa çıkma kısıtlaması tamamen kalkmadı. Ancak geçtiğimiz dönemlerde haftada sadece 1 gün dışarı çıkabilen 65 yaş üstü artık her gün saat 10:00 ile 20:00 arasında dışarı çıkabilecekler.

18 yaş altındaki bireylerin kısıtlaması ise kaldırıldı. Küçüklerin ebeveynleriyle birlikte dışarıda olmalarına izin verilecek. İşte madde madde alınan kararların tamamı.

Lokanta, kafe, kıraathane gibi işletmelerin kapanış saati 22.00'den 00.00'a uzatılmıştır. Sinema, tiyatro, gösteri merkezi gibi işletmeler 1 Temmuz'dan itibaren belirlenen kurallara göre faaliyete geçebilecektir.

65 yaş üstü vatandaşlarımız haftanın her günü 10.00 ila 20.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecektir. 18 yaş altı ile ilgili kısıtlama ise küçüklerin ebeveynleri refakatinde olmaları şartıyla tümüyle kalkmıştır.

Milli parklar ve doğa parkları sağlık çalışanları, 18 yaş altı ve 65 yaş üstü için ücretsiz olacaktır. Nikah salonları 15 Haziran'dan itibaren, düğün salonları ise 1 Temmuz'dan itibaren belirlenen kurallara uygun şekilde hizmet vermeye başlayabilecektir.