Kitaplarla yaşayıp yarışıyorlar

Kitaplarla yaşayıp yarışıyorlar
Sarayönü'ne bağlı Ladik mahallesinde Şehit Abdullah Tayyip Olçok İlkokulu, "kitapla yaşıyoruz, kitapla yarışıyoruz" projesini hayata geçirdi.Proje ile ilgili olarak bilgi veren Şehit Abdullah Tayyip Olçok İlkokulu Müdürü Ali...

Sarayönü'ne bağlı Ladik mahallesinde Şehit Abdullah Tayyip Olçok İlkokulu, "kitapla yaşıyoruz, kitapla yarışıyoruz" projesini hayata geçirdi.

Proje ile ilgili olarak bilgi veren Şehit Abdullah Tayyip Olçok İlkokulu Müdürü Ali Denizli, yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimizin okuma, okuduğunu anlama becerilerini geliştirmek, okuyan, sorgulayan, eleştirel düşünme becerileri kazanmış gelecek nesiller yetiştirme gayesiyle okulumuzda okul kütüphanesi oluşturduk." dedi.

Çeşitli ödül ve gezilerle okumaya teşvik ettiklerini anlatan Denizli, "Öğrencilere düzenli olarak kitap verilip, okuduğu kitaplar anlattırılarak ay sonunda en çok kitap okuyan öğrencilerimizi, Konya'da sinema, Kelebekler Vadisi, Bilim Merkezi, Seksen Binde Devri Âlem gibi yerlere geziye götürüldü. Bu geziler sonucunda öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığı kazanması ve diğer öğrencilerimizin de kitap okumaya teşvik edilmesi amaçlandı. Projemiz 2018-2019 eğitim öğretim yılında da aktif olarak yürütülmekte, projemiz dâhilinde sürekli kitap okuyan öğrencilerimizin, akademik başarılarının da doğal olarak arttığını ve zamanını daha verimli ve etkili kullandığını bizzat gördük. Projemizin yürütülmesinde koordinatörlük yapan okulumuz müdür yardımcısı Mehmet Düzün'e ve katkı sağlayan okulumuz öğretmenleri ve tüm personelimize teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.