Kız meslek lisesi taşındı

Kız meslek lisesi taşındı
Sarayönü Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yeni okul binasının tamamlanmasının ardından taşındı. Okulun taşınmasının ardından, eski binada yıkım için hazırlıklar başlatıldı.Konya Büyükşehir...

Sarayönü Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yeni okul binasının tamamlanmasının ardından taşındı. Okulun taşınmasının ardından, eski binada yıkım için hazırlıklar başlatıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sarayönü Belediyesi arasında imzalanan protokol ile yapılan Kız Meslek Lisesi binasının tamamlanmasının ardından okul geçtiğimiz hafta içerisinde taşındı. 2 milyon 120 bin liraya ihale edilen okul binası, 16 derslikli olarak yapıldı. 2 bin 400 metrekare kapalı alan sahip olan bina, bodrum ve zemin kat üzerine iki kat şeklinde yapıldı.

Sarayönü Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin taşınmasının ardından yeni binada eğitim öğretim başladı. Şehir meydanı yapılacak alanda bulunan eski okul binasında ise yıkım çalışmaları için hazırlık yapılıyor. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından parsel üzerindeki okul binası, çay ocağı ve aşevi yıkılarak şehir meydanının ihalesini kazanacak olan firmaya yer teslimi yapılacak.