Kız meslek lisesi yıkılıyor

Kız meslek lisesi yıkılıyor
Sarayönü'nde şehir meydanı yapılması planlanan arsa üzerinde bulunan kız meslek lisesinin yıkımına başlandı.Sarayönü'ne yapılan ilk okullardan bir tanesi olan kız meslek lisesi, önümüzdeki günlerde tamamen yakılarak şehir...

Sarayönü'nde şehir meydanı yapılması planlanan arsa üzerinde bulunan kız meslek lisesinin yıkımına başlandı.

Sarayönü'ne yapılan ilk okullardan bir tanesi olan kız meslek lisesi, önümüzdeki günlerde tamamen yakılarak şehir meydanı projesi için hazırlıklar başlatılacak.

Sarayönü, Kadınhanı'na bağlı bir nahiye iken 1956'da inşaatı başlatılan okul, dönemin belediye başkanı Mehmet Hilmi Ülker'in büyük katkılarıyla yapılmıştı. 1959 yılında tamamlanan okul, Sarayönü'nün ilçe olmasıyla birlikte 1 Nisan 1959 yılında ilçelik kutlamaları ile aynı gün açılmıştı. Sarayönü'nün ilçelik kutlamaları da okulun bahçesinde yapılmıştı. Sarayönü Merkez ilkokulundan sonra ilçeye yapılan ikinci okul olarak bir süre karma ortaokul olarak eğitim veren bina daha sonra kız meslek lisesine dönüştürüldü.

26 Haziran'da gerçekleştirilecek şehir meydanı yapım işi ihalesinin ardından kazanan firmaya yer tesliminin yapılması ile birlikte 60 yıldır okul olarak kullanılan alan şehir meydanına dönüştürülecek.