Kızılay 25 öğrenciyi kampa gönderdi

Kızılay 25 öğrenciyi kampa gönderdi
Türk Kızılayı Sarayönü Şubesi, Kaymakamlık işbirliği ve Belediye desteği ile ilk defa Sarayönü'nde eğitim gören başarılı öğrencilerden belirlenen öğrenci gruplarını Kızılay yaz kamplarına gönderdi.Yaz kampları ile...

Türk Kızılayı Sarayönü Şubesi, Kaymakamlık işbirliği ve Belediye desteği ile ilk defa Sarayönü'nde eğitim gören başarılı öğrencilerden belirlenen öğrenci gruplarını Kızılay yaz kamplarına gönderdi.

Yaz kampları ile ilgili olarak bilgi veren Türk Kızılayı Sarayönü Şubesi Başkanı Halil İbrahim Turan, yaptığı açıklamada, "30 Temmuz-20 Ağustos tarihleri arasında birer hafta olmak üzere Ankara Kızılcahamam ve Çamkoru'da düzenlenen Kızılay yaz kamplarına 3 grup halinde 21 öğrencimizi, İstanbul Heybeliada Yaz Kampına ise 4 öğrencimizi gönderdik. Toplam 25 öğrencimize, bu şekilde kamp yapma imkanı sunduk. Kaymakam Tarık Bahadır bey ile daha önce öğrencilerimizin Kızılay'ın kamp imkanlarından yararlanma imkanı ile ilgili olarak genel merkezimiz ile görüşmüş ve 5 olan öğrenci kontenjanımızı 25'e yükselttik. Yavrularımız bir haftalık kamp boyunca yurdumuzun değişik bölgelerinden gelen öğrencilerle tanıştılar. Çeşitli spor ve sanat aktivitelerinde bulunarak çok başarılı bir kamp dönemi geçirdiler. İlçemizi ve Konya'mızı en iyi şekilde temsil ettiler. Elhamdülillah hiç bir olumsuzluk olmadan en iyi, en güzel şekilde kamp dönemi geçirerek ilçemize döndüler. Kampa katılan öğrencilerimiz ve aileleri mutluluk ve memnuniyetlerini ifade ettiler." dedi.

Öğrencilerden ücret alınmadı

Kamp için öğrencilerden hiç bir ücret talep edilmediğini anlatan Turan, "ilçe olarak örnek bir model geliştirdik. Kampa katılacak olan öğrencilerimizi kamp bölgesine götürerek teslim ettik ve bitişinde de yine ilçemize getirdik. Bu uygulama Kızılay tarafından takdir ile karşılandı. Bu uygulama başka hiç bir şube tarafından yapılmadı ve öğrenciler, kendi imkanlarıyla kampa katıldı. Bu konuya duyarlılık göstererek destek veren Kaymakam Tarık Bahardır beye Belediye Başkanımız Nafiz Solak beye, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İbrahim Şişman'a ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürümüz Ahmet Turan'a teşekkür ederiz. İnşallah önümüzdeki yıllarda da böyle programları daha başarılı şekilde gerçekleştireceğiz." şeklinde konuştu.