Kızılay 50 ünite kan topladı

Kızılay 50 ünite kan topladı
Sarayönü’nde Türk Kızılayı Ramazan Ayında Kadir Gecesi’nde iftar sonrası Sarayönü Devlet Hastanesinde düzenlenen kan bağışı kampanyasında 50 ünite kan topladı.Türkiye genelinde yaşanan kan stoğu sıkıntısı Konya’da...

Sarayönü’nde Türk Kızılayı Ramazan Ayında Kadir Gecesi’nde iftar sonrası Sarayönü Devlet Hastanesinde düzenlenen kan bağışı kampanyasında 50 ünite kan topladı.

Türkiye genelinde yaşanan kan stoğu sıkıntısı Konya’da da devam ediyor. Türk Kızılayı’nın Türkiye genelinde yapmış olduğu “Kan verin” çağrısının ardından Sarayönü’nde 50 ünite kan toplandı. Sarayönü ve Türkiye genelinde toplanan kan bağışları ile birlikte Kızılay’ın kan stokları yeniden toparlanma sürecine girdi.

Sarayönü Kızılay

Deprem etki etmişti

11 ili etkileyen büyük deprem felaketi, Kızılay’ın yürüttüğü kan bağışı organizasyonlarına da zarar verdi. Deprem bölgesindeki kan bağış personeli “afetzede” konumuna gelen Kızılay, kan bağış merkezlerinden bazılarını da kaybetti. Bu kayıplar üzerine deprem bölgesi diğer illerde toplanan kanlarla takviye edildi. Depremin ilk gününden bugüne kadar afet bölgesindeki hastanelere 124 bin 467 ünite kan bileşeni gönderildi.

Türk Kızılayı Sarayönü temsilcisi Halil İbrahim Turan, her yıl geleneksel hale gelen Ramazan ayı kan bağışı kampanyasının bu yıl da gerçekleştirildiğini, Sarayönülü vatandaşların Kızılay’ın yapmış olduğu çağrılara kayıtsız kalmayarak üstüne düşen görevi eksiksiz yerine getirdiğini belirtti.

Her vatandaşın bir gün kana ihtiyaç duyabileceğini belirten Turan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Her yıl geleneksel hale gelen Ramazan Ayı kan bağışı kampanyamız Sarayönü Devlet Hastanemizde gerçekleştirildi. Kahramanmaraş merkezli yaşanan asrın felaketi ile birlikte kan stoklarımızda ciddi anlamda bir azalma meydana gelmişti.

Sarayönülü vatandaşlarımız her zaman ki gibi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek kampanyamıza kayıtsız kalmadı. Kan bağışı kampanyamıza destek veren Başhekimimiz Dr.Ahmet Uzunay ve hastane müdürümüz Sayın Fikri Yıldırım’a sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.

Kan bağışı hem insanlık görevidir, hem de bağışta bulunan için sağlıktır, sıhhattir. Vatandaşlarımıza bu hassas davranışları için teşekkürü bir borç bilirim. Bir damla kan bir hayat kurtarır düşüncesi ile herkesin kan bağışı konusunda duyarlı olmasını bekliyoruz. Herkesin bir gün kana ihtiyacı olabilir.” şeklinde konuştu.

Etiketler :