Kızılay haftası kutlandı

Kızılay haftası kutlandı
Sarayönü'nde Kızılay haftası, ilçede gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Gerçekleştirilen kutlama töreninde, düzenlenen Kızılay konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.Her yıl 29 Ekim-4...

Sarayönü'nde Kızılay haftası, ilçede gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Gerçekleştirilen kutlama töreninde, düzenlenen Kızılay konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay haftası, için kutlama programı düzenlendi. Programa Kaymakam Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Sarayönü Belediye Düğün Salonu'nda saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program günün anlam ve önemini belirten konuşma ile devam etti.

Türk Kızılayı Sarayönü Derneği Başkanı Halil İbrahim Turan konuşmasında Kızılay'ı anlattı. Kızılay'ın bir grup Osmanlı hekimi tarafından Hilal-i Ahmer Cemiyeti adıyla kurulduğunu kaydeden Turan, " Türk Kızılayı'nın özünde, fedakarlık, merhamet, paylaşma, iyilik yapma duygusundan kaynaklanan hizmetlerini ülkemizde ve dünyanın 78 ülkesinde aktif olarak tamamen yerli, milli, Türk insanının iyilik eli olarak renk, dil, din, ırk ayrımı yapmadan ihtiyaç sahibi olan insanların göz yaşını silmede, aç ise doyurmada, üşümüş ise ısıtmada, hasta veya yaralı ise tedavi etmede karşılıksız olarak hizmet veren kendi alanında dünyada birinci kurumdur. Milletimizin karakterini yansıtan temsil eden Türk Kızılayı ile ne kadar gurur duysak azdır." dedi.

İhtiyaç sahiplerinin yanındayız

Turan, konuşmasının devamında, "Türk Kızılayı Sarayönü Şubesi olarak şube imkanlarımızla veya genel merkezimizden gönderilen kurban kavurma konserveleri, gıda paketleri ve diğer yardım malzemelerini gerçek ihtiyaç sahibi kardeşlerimize, onurunu kırmadan reklam yapmadan gönüllü üyelerimiz ve mahalle muhtarları ile bizzat yönetim olarak teslim ederek bu faaliyetlerimiz bizde sır olarak kalmaktadır. Türk Kızılayı yardım yapan bir kurum olmanın yanında, yardım ve bağış kabul eden bir kurumdur. Bu konuda iş adamları, yardım severlerin, muhtarların ve kurum amirlerinin desteklerini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Ödüller sahiplerini buldu

Konuşmanın ardından Kızılay ile ilgili sunum gösterisi yapıldı. Devamında, yarışmalarda birinci olan kompozisyon ve şiir, birinci olan öğrenciler tarafından davetlilere okundu. Programın son bölümünde ödül töreni gerçekleştirildi. İlkokullar arası resim yarışmasında birinci olan İsmet Ümmühan Önal İlkokulu'ndan Osman Mirza Zengin, ikinci olan 100.Yıl İlkokulu'ndan Melek Naz Koca ve üçüncü olan İsmet Ümmühan Önal İlkokulu'ndan Metehan Çimen'e ödülleri Kaymakam Tarık Bahadır tarafından verildi. Ortaokullar arasında düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Gazi Ortaokulu'ndan Nurhan Orgun, ikinci olan Halıcı İstiklal Ortaokulu'ndan Zeynep Kavak ve Yenicekaya Ortaokulu'ndan Elif Bakır'a ödülleri Belediye Başkanı Nafiz Solak tarafından verildi. Liseler arası düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi'nden İsmihan Edalı,  ikinci olan Ladik Ahmet Hüdai Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Fatma Torlak ve üçüncü olan Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Betül Yorulmaz'a ödülleri Kadınhanı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz tarafından verildi. Kapanışta gönüllü kan bağışçılarına teşekkür belgeleri verildi.