Kızılay kan bağışlarını alacak

Kızılay kan bağışlarını alacak
Acil ve hayati durumlarda insanın en önemli ihtiyacı olan kanı gönüllü ve düzenli bağışçılardan toplayan Türk Kızılayı, hastanelerde tedavi gören hastalara kan ulaştırmaya devam ediyor.

Türk Kızılayı Sarayönü Temsilcisi Veysel Topçuoğlu, 13 Şubat Salı günü (yarın) ilçeye gelecek Kızılay Kan Toplama aracının kan bağışlarını kabul edeceğini duyurdu. Kızılay kan alma tırı Sarayönü’nde belediye binası önünde vatandaşların kan bağışlarını kabul edecek.

Yaşı ve sağlık durumu iyi olan herkesi kan bağışına davet eden Veysel Topçuoğlu, insanın insana yapacağı en ulvi yardımın kan ve doku bağışı olduğunu söyledi.

Kızılay kan alma tırının Salı günü bağışları kabul etmek için Sarayönü’ne geleceğini duyuran Türk Kızılayı Sarayönü Temsilcisi Veysel Topçuoğlu yaptığı açıklamada, “Hastanelerde yatan hastalarımız, ameliyat olacak insanlarımız veya trafik kazalarında yaralanan vatandaşlarımızın sizlerin bağışlayacağı kana ihtiyaçları vardır. Onlara ancak sizler yarımcı olabilirsiniz.” dedi.

Topçuoğlu, “Kan bağışında bulunacak vatandaşlarımızın resimli ve resmi bir kimlik belgesi (ehliyet, nüfus cüzdanı, vb) ibraz etmeleri, kayıtların doğru ve güvenli olması açısından zorunludur” ifadelerini kullandı.

Sarayönülü vatandaşların kan bağışı konusunda bilinçli olduğu vurgusunu yapan Topçuoğlu, Kızılay kan alma tırının sabahtan akşama kadar bağışları kabul edeceğini belirtti.