Kızılay’da Hüseyin Üzülmez Dönemi

Kızılay’da Hüseyin Üzülmez Dönemi
Kızılay Derneğinin Aziziye Kültür Merkezinde yapılan Olağan Genel Kurulunda yapılan seçimde Kızılay Derneği Konya Şube Başkanlığına Hüseyin Üzülmez seçildi.Kızılay Derneği Konya Şubesinin Olağan Genel Kuruluna, Kızılay...

Kızılay Derneğinin Aziziye Kültür Merkezinde yapılan Olağan Genel Kurulunda yapılan seçimde Kızılay Derneği Konya Şube Başkanlığına Hüseyin Üzülmez seçildi.

Kızılay Derneği Konya Şubesinin Olağan Genel Kuruluna, Kızılay Derneği Konya Şube Başkanı Kemal Gödeneli, yönetim kurulu ve dernek üyelerinin yanı sıra Kızılay Derneği Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, yönetim kurulu üyeleri, 24. dönem Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, S.Ü. Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Konya Eczacılar Odası Başkanı Adem Açıkgöz ve davetliler katıldı.

Genel Kurul Divan Başkanlığını yapan S.Ü.Rektörü Mustafa Şahin genel kurula katılanlara teşekkür ederek, “Derneğimize bugüne kadar destek veren ve bundan sonrada desteklerini sürdürecek olan bütün üyelerimize ve yönetim kurulu başkanı Kemal Gödeneli ve yönetim kuruluna emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Sıkıntılarda Aklımıza İlk Önce Kızılay Gelir

24. Dönem Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez konuşmasında her türlü sıkıntılarda aklımıza ilk önce Kızılay’ın geldiğini belirterek, “Kongremizin Ülkemize ve şehrimize hayırlar getirmesini diliyorum. Ülkemizde ve dünyada her türlü sıkıntılı dönemde ilk aklımıza Kızılay gelir. 150 yıldır aynı işi yapan Kızılay’ın kongresini yapıyoruz. Yıllardır Konya şubemizin başkanlığına yapan Kemal Gödeneli abimize ve yönetim kuruluna ve geçmiş dönem yöneticilerimizle üyelerimize teşekkür ediyorum. Bundan sonra da Konyalıların derneğimize sahip çıkmasını isterken, desteklerini de bekliyoruz. Kızılay’ın önemi her zaman artmıştır. Her sıkıntılı dönemde Kızılay üzerine düşen görevini yerine getirmiştir. Konyalı hayırseverlerimizin derneğimize sahip çıkması bizleri sevindiriyor.”

Kızılay İyiliğin Timsalidir

Kızılay Derneği Genel Başkanı Dr. Emre Kınık Kızılay’ın iyiliğin timsali olduğuna dikkat çekerek, “İyiliğin timsali olan Hilali Ahmer’in(Kızılay’ın) gününde bir aradayız. 150 yıllık Kızılay’ın 107 yaşındaki Konya şubesinin kongresini yapıyoruz. Bu bizim kıymetli bir değeridir. İstiklal Harbi döneminde Konya önemli bir merkezdi. O günde Konya şubemiz aynı şekilde önemli görevleri yerine getirmiştir. En aktif şubemizdi. Bu topraklar bereketin yayıldığı topraklardır.  Hayırsever olduğu kadar da merhametlidir.  Bizler memleketimizi millet yapan değerlerin toplandığı bir yapıyız. Ayrılıkçı değil, birleştiriciyiz. Herkese kardeş diyoruz. Hedefimiz büyüktür. Derneğimizin kardeş dernekleri sayısız ülkede hizmet veriyor. Dünyada ne kadar acık çeken ve sıkıntı içinde olan insan varsa onlara ulaşmaya ve yaralarına merhem olmaya devam ediyoruz. Amacımız insanların acısını ve dramını dindirmektir. Biz insani yardım ve afet kurumuyuz. Yaptığımız hizmetler devletimize hizmettir.  Gençlerimizi eğiterek, toplumumuzu bilinçlendirmeliyiz. Paylaşmayı ve ekmeğin kutsal olduğunu öğretmeliyiz. Ülkemizde 500 bin ton ekmek çöpe atılıyor. Bu 80 hastane demektir. 14 milyon insan açlığa dayalı hastalıklarla boğuşuyor. 3 milyon bebek ölüyorsa bundan hepimiz sorumluyuz. İnsanları yardıma muhtaç olmaktan kurtarmalıyız. Sosyal gelişimciliği yaymak için çalışmalarımız var. Elimizden geldiğince insanlara yardımcı olmaya devam edeceğiz. Derneğimiz başkanı Kemal Gödene’liye, yönetim kurulu üyelerine bugüne kadar yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Her zaman Kemal Gödeneli’yi anlatıyorum. Yeni dönemde göreve gelen Hüseyin Üzülmez ve yönetim kurulu üyelerine de başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Kızılay Konya Şube Başkanı Kemal Gödeneli’ye Kızılay Derneği Genel Başkanı Dr. Emre Kınık tarafından hizmetlerinden dolayı bir plaket verildi.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tek listeyle yapılan seçimlerde 900 üyenin 495’nin katıldığı oylamada, 295 geçerli oy kullanıldı.

Kızılay Derneği Konya Şube Başkanlığına Hüseyin Üzülmez seçilirken, yönetim kurulu üyeleri ise, Harun Kızılay,  Prof. Dr. Mehmet Gürbilek,  İsmail Hakkı Kolat, Selçuk Aydınalp, Bekir Şahin,  Dr. Hasan Yıldırım,  Dr. Talat Gök,  Rıfat Yüzbaşığil,  Durmuş Yener Özel ve Mustafa Sabri Bağcı seçildi.