Kızılay’dan kan bağışına davet

Kızılay’dan kan bağışına davet
Türk Kızılayı Sarayönü Temsilcisi Halil İbrahim Turan, Cuma günü ilçeye gelecek Kızılay Kan Toplama aracının kan bağışlarını kabul edeceğini duyurdu.Yaşı ve sağlık durumu el veren tüm vatandaşları kan bağışına...

Türk Kızılayı Sarayönü Temsilcisi Halil İbrahim Turan, Cuma günü ilçeye gelecek Kızılay Kan Toplama aracının kan bağışlarını kabul edeceğini duyurdu.

Yaşı ve sağlık durumu el veren tüm vatandaşları kan bağışına davet eden Turan, insanın insana yapacağı en büyük yardımlardan birinin kan bağışı olduğunu söyledi.

Acil durumlarda insanların ihtiyacı olan kanın karşılaması için gönüllü, güvenli ve düzenli kan bağışı programını başarıyla yürüten Türk Kızılayı, hastanelerde tedavi gören hastalara kan ulaştırmaya devam ediyor. Kızılay kan alma tırı Cuma günü Sarayönü’nde belediye binası önünde vatandaşların kan bağışlarını kabul edecek.

Turan yaptığı açıklamada, “Biz özelikle vatandaşlarımızdan şunu istiyoruz, kan sürekli bir ihtiyaçtır. Herkese lazım olabilir. Her an lazım olabilir. Erkeklerden 3 ayda bir kadınlardan ise 4 ayda bir sürekli düzenli bir şekilde kan bağışında bulunmalarını istiyoruz. Kan stoklarımız eridi. Kan bağışında bulunan bir kişi, aslında o kanı kendisi için bağışlıyor. Kimse 1 saat sonra benim kana ihtiyacım olmaz diyemez.

En yakınlarımızın kana ihtiyacı olabilir

Türk Kızılayı Sarayönü İlçe Başkanı Halil İbrahim Turan, kan bağışının önemini vurgulayarak, "Kan, laboratuvarlarda üretilemeyen bir doku. Sadece insan insana kan bağışında bulunursa şifa olabiliyor. Kan acil değil, sürekli bir ihtiyaç. Özellikle küresel pandemi ve ramazanın etkisiyle azalan kan bağışlarımız ve ulusal kan stoklarımız alarm veriyor ve ulusal anlamda bir seferberlik çağrısı gerektiriyor.1 ünite kan verdiğinizde 3 kişiye can oluyorsunuz, doğaya da bir fidan dikmiş oluyorsunuz." ifadelerini kullandı.