Koçak tarla farelerine karşı uyardı

Koçak tarla farelerine karşı uyardı
Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım ürünlerine zarar veren tarla fareleri konusunda vatandaşları uyardı.

Mevsim şartları nedeniyle ortaya çıkan bu soruna karşı mücadelede, müdürlük zehirli buğday temini için vatandaşları İl ve İlçe Müdürlüklerine yönlendirdi.

Tarla farelerinin ürünlere verebileceği zararların önlenmesi adına alınması gereken önlemler hakkında bilgi veren müdürlük, çiftçilerin bu konuda duyarlılık göstermelerini ve ilgili müdürlüklerle iletişime geçerek gerekli tedbirleri almalarını önerdi.

tarla-faresi-5.jpg

Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferhat Koçak konu ile ilgili yaptığı açıklamada “İklim şartları nedeniyle ülkemizde ve ilçemizde Tarla Faresinin epidemi yaptığından dolayı, üreticilerimizin dikkatli olmaları ve toplu mücadele yapmaları gerekmektedir. Tarla faresi Kültür bitkileri ile çayır mera bitkilerinin yeşil aksam, tohumları ve meyveleri ile beslenirler. Ayrıca yiyecek bulamadıklarında meyvelik ve orman fidanlıkların gövdeleri ile kök boğazını kemirerek zarar verirler. 25 M² ye 4-5 işlek delik görüldüğünde İl-ilçe müdürlüklerinden zehirli buğday temin ederek iş plastik kaşık ve eldiven kullanarak işlek deliklere 3-5 zehirli buğday kullanılarak üreticilerimiz toplu şekilde mücadele etmeleri gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.