Koçaş’tan küçük esnafa destek çağrısı

Koçaş’tan küçük esnafa destek çağrısı
Sarayönü Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hasan Koçaş, iş yeri sahiplerine çağrıda bulunarak son kararla birlikte esnafa kolaylık göstermelerini istedi. Koçaş, “Esnafımız bu zor günlerde milletimiz için fedakârlık yapmaya...

Sarayönü Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hasan Koçaş, iş yeri sahiplerine çağrıda bulunarak son kararla birlikte esnafa kolaylık göstermelerini istedi. Koçaş, “Esnafımız bu zor günlerde milletimiz için fedakârlık yapmaya devam edecektir.” dedi.

İçişleri Bakanlığının Türkiye’yi tehdit eden korona virüse karşı aldığı tedbirleri değerlendiren Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Koçaş, esnafın fedakarlık yapmaya devam edeceğini söyledi. Alınan kararla birlikte berber, kuaför, eğlence, kafe, internet kafe, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, düğün salonu, çay bahçesi ve spor merkezleri gibi birçok sektördeki esnafın faaliyetini durduracağını dile getiren Koçaş, “Bizler her zaman olduğu gibi bu zor zamanlarda da devletimizin ve milletimizin yanında duracağız. Ahilik geleneğinden gelen esnaflar olarak, milletimiz için gereken tüm fedakarlığı göstereceğiz” dedi.

“Esnafımız hijyene dikkat etsin”

Faaliyete devam eden esnafların hem kendileri hem de müşterileri için hijyene dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Koçaş, esnafın da alması gereken tedbirler olduğunu dile getirdi. Esnaf ve sanatkarın hijyene çok dikkat etmesi gerektiğini belirten Koçaş, “Halkımıza hizmet vermeye devam eden esnafımız, temizliğine büyük önem vermelidir. İş yerlerini dezenfekte ederek halkımıza sağlıklı bir hizmet ve alışveriş ortamı sağlamalıdır.” diye konuştu.

“Destekler arttırılmalı”

Açıklanan ekonomik destek paketinin küçük esnaf için yeteli olmadığını kaydeden Koçaş, “Devletimiz tarafından muhtasar ve KDV tevkifatı ile SGK primlerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ödemeleri 6'şar ay ertelenecek. Bu dönemde işlerinin olumsuz etkilendiğini beyan ederek talepte bulunan esnaf ve sanatkârların Halkbank'a olan kredi borçlarının, Nisan, Mayıs ve Haziran anapara ve faiz ödemeleri 3 ay süreyle ve faizsiz olarak ertelenecek. Ancak bu destekler küçük esnafımız için yeterli değil. Esnaf ve sanatkarımızın elektrik, doğalgaz, su ve internet gibi borçları da ertelenmeli. Ayrıca esnaflarımızın piyasaya olan borçları konusunda bir çalışma yapılmalı. Bu süreç içerisinde esnaflarımızın geçindirmeleri gereken bir de evleri bulunuyor.” ifadelerini kullandı.

İş yeri sahiplerine çağrı

İş yeri sahiplerine çağrıda bulunan Koçaş, “Ekonomik olarak zorda kalan esnafımıza iş yeri sahiplerinin de fedakarlık göstermesini rica ediyoruz. Çünkü zaten işleri durma noktasına gelen esnafımızın kapalı kaldığı sürede kirasını ödeyemeyecektir. Bu noktada iş yeri sahiplerinden kira talebinde bulunmamalarını rica ediyoruz.” şeklinde konuştu.