Kolonya satışları patladı

Kolonya satışları patladı
Koronavirüslü ilk vakanın Türkiye’de de görüldüğünün açıklanmasının ardından vatandaşlar önlemlerini artırdı. Virüsten korunmak isteyen vatandaşlar kolonya satışlarını katladı. Kolonya stokları hızla tükenirken...

Koronavirüslü ilk vakanın Türkiye’de de görüldüğünün açıklanmasının ardından vatandaşlar önlemlerini artırdı. Virüsten korunmak isteyen vatandaşlar kolonya satışlarını katladı. Kolonya stokları hızla tükenirken market sahipleri aşırı talepten dolayı toptancıların elinde de kolonya kalmadığını ifade etti.

Virüsten korunmak için kullanılan dezenfektan ürünlere olan talep katlandı. Ancak dezenfektan fiyatlarında 3 kat artış olunca vatandaş çareyi daha uygun fiyatlı kolonyalarda buldu. Özellikle mini boyutlarda çantada taşınabilir kolonya satışı artarken, şirketler de yoğun talebe yetişmek için üretimlerini hızlandırdı. Uzmanların tavsiyeleri doğrultusunda alkol içeren kolonya satışlarında artış yaşandı.

Market işletmecisi Hamza Küçükkuşçu, satışlarının yüzde 100 arttığını belirterek, “1 litrelik bir kolonyanın fiyatı 35 TL iken 1 litrelik el dezenfektanı 120 TL. Arada çok büyük bir fiyat farkı var. Bu nedenle kolonya daha çok tercih ediliyor. Stoklarımızın tamamı tükenmek üzere. Raflarımızdaki ürünler son ürünlerimiz. Toptancıların elinde de kolonya yok. Bu yüzden elimizdeki kolonya bittikten sonra yerine yeni ürün koyamayacağız.” dedi.

denizli escort bayan

Koronavirüsün gündemde olması nedeniyle kolonyanın kişisel hijyen amaçlı kullanımının arttığını dile getiren Küçükkuşçu, “Tüketiciler her kolonyayı satın almıyor. Alkol oranının 80 derecenin altında olmamasına bilhassa dikkat ediyorlar. Özellikle son bir haftada satışlarımız çok fazla arttı.” şeklinde konuştu.