KOMEK'te 23 Nisan kutlaması

KOMEK'te 23 Nisan kutlaması
Sarayönü Komek'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde program düzenledi. Evde çocuk bakımı ve kreş sınıfı tarafından tertip edilen programda minikler hünerlerini sergiledi.Halk Eğitim Merkezi...

Sarayönü Komek'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde program düzenledi. Evde çocuk bakımı ve kreş sınıfı tarafından tertip edilen programda minikler hünerlerini sergiledi.

Halk Eğitim Merkezi ve Komek işbirliğinde eğitim veren evde çocuk bakımı ve kreş sınıfının mini öğrencileri, 23 Nisan kutlaması yaptı. Komek kursiyerlerinin ve velilerin katıldığı program Çocuk Gelişim Öğretmeni Elif Eken'in konuşması ile başladı.

Eken yaptığı konuşmada, "bugün Atatürk'ün çocuklara armağan etmiş olduğu 23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamak için siz değerli misafirlerimizle bir araya geldik. Bugünün yavrularımızın günü olduğunu unutmamalıyız. Bugün olduğu gibi çocuklarımızın bizler için çok değerli ve özel olduklarını hem onlara hissettirmeliyiz hem de hiç bir zaman unutmamalıyız. Çocuk dövülerek hakaret edilerek terbiye edilemez. Bu davranışlarımızla onları aslında daha da hırçınlaştırırız. Unutmamalıyız ki onlar bizlere ve sizlere emanettir. Anne baba olarak 0-6 yaş döneminde yavrularımıza ne kadar doğru ve yanlışı öğretirsek emin olun hayatlarına o kadar sağlam başlarlar. Sizler birer gökdelen dikiyorsunuz ve bu gökdelenin sağlamlığı tamamen sizin elinizde. Temel ne kadar sağlam olursa üzerinize inşa etmekte o kadar kolay olur. Ben çocukları bir sabun gibi düşünürüm ve bu örneği sık sık veririm. Sabunu avucunuzun içine alıp iyice sıkıştırdığınızda düşünün ne olur? Sabunun şekli bozulur ya da aynı sabunu elinizde çok serbest bırakırsanız kayar gider. Önemli olan burada sabunu çevreleyebilmektir. Ne çok sıkmak ne de çok rahat bırakmak. Çocuğunuzun arkadaşı değil, anne ve babası olduğunuzu hiç bir zaman unutmayın. Sınır çizgilerinizi koruyarak sağlıklı bireyler yetiştirirsiniz umarım" dedi.

Konuşmanın ardından kreş sınıfının öğrencileri, hazırladıkları gösterileri sergiledi. Minik öğrencilerin gösterileri izleyenlerin büyük beğenisini topladı.