Kompen Ekonomi Ödülü Aldı

Kompen Ekonomi Ödülü Aldı
Konya Vergi Dairesi Başkanlığı, SGK İl Müdürlüğü, Konya Sanayi Odası(KSO), Konya Ticaret Odası(KTO) ve Konya Ticaret Borsası(KTB) ortaklığı ile düzenlenen Konya Ekonomi Ödülleri sahiplerini buldu. KTO Konferans Salonu nda...

Konya Vergi Dairesi Başkanlığı, SGK İl Müdürlüğü, Konya Sanayi Odası(KSO), Konya Ticaret Odası(KTO) ve Konya Ticaret Borsası(KTB) ortaklığı ile düzenlenen Konya Ekonomi Ödülleri sahiplerini buldu. KTO Konferans Salonu nda gerçekleşen ödül törenine, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Konya Valisi Yakup Canbolat, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, üniversitelerin rektörleri oda başkanları, sanayiciler ve işadamları katıldı.

 

KONYA ANADOLU NUN ÖNCÜSÜDÜR

Ödül töreninde yaptığı konuşmada Konya nın Anadolu nun öncü şehri olduğunu söyleyen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Konya Anadolu nun sesidir, öncüsüdür.”dedi. Bakan Tüfenkci, üretim ve istihdam noktasında Türkiye nin ve Konya nın başarısını aktardığı konuşmasında; “Dünya ticareti 2016 yılında küçüldü. Buna rağmen bizim küçülme oranımız yüzde 1.9 larda, bu genel anlamda bir başarıdır. Dolayısıyla bu başarıda sizlerin katkıları çok büyük. Sizlere verdiğimiz istihdam desteğindeki amacımız ne? Esas amacımız üretimi arttırmak. Kapasiteyi arttırmak. Sadece üretimi arttırmak yetmez, ürettiğini satmakta önemli. Satamadığın mal senin değildir. Onun için biz, o kadar teşvik ve tedbir aldık ki, ben inanıyorum karşılıklı diyalogda bize isteğinizi söyleseniz. Biz onu zaten çoktan hayata geçirmişizdir. Ama insanlarımızın haberi yok. Onun için en kısa zamanda TOBB ile 12 ilimizi kapsayan, neler yaptık, ne teşvikler verdik, kimin nereye müracaat etmesi gerekir bunları sizlerle birebir uzun uzun paylaşacağız.” ifadelerini yer verdi.

İSO ikinci 500 listesine giren Kompen in ödülünü Genel Müdürümüz Erdal Küçükşehir, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile TOBB Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu nun elinden aldı.