Konar'da iki obruk birden oluştu

Konar'da iki obruk birden oluştu
Sarayönü’nün Konar Mahallesi’nde yerleşim yerine 500 metre mesafedeki mera alanında iki obruk birden oluştu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});]]>Cumartesi günü oluşan obruklar, hayvanları sulamak için kullanılan...

Sarayönü’nün Konar Mahallesi’nde yerleşim yerine 500 metre mesafedeki mera alanında iki obruk birden oluştu.

Cumartesi günü oluşan obruklar, hayvanları sulamak için kullanılan mahalle çeşmesindeki su kesilince fark edildi. Çeşme attığının güzergahını takip eden mahalle muhtarı Selçuk Körük, hattın geçtiği bir noktada yan yana iki obruk oluştuğunu gördü. Yaklaşık 4 metre arayla oluşan obruklardan birinin 9 metre çapında 20 metre derinliğinde, diğerinin 14 metre çağında 15 metre derinliğinde olduğu tespit edildi. Eriyen kar suları oluşan iki obruğu doldururken, obruğun bir tanesi sudan görünmez duruma geldi.

Konar'da iki obruk birden oluştu

Konar Mahallesi Muhtarı Selçuk Körük, bölgede ilk defa bir obruk oluştuğuna şahit olduklarını söyledi.

Körük, bu durumun kendilerini çok tedirgin ettiğini belirterek, “Obrukların mesafesi mahallemize çok yakın. İnşallah başka obruklar oluşmaz. Burada biz hayvanlarımızı otlatıyorduk. Televizyonlarda çok izledik, Karapınar tarafından çok oluyor ama bizim başımıza da geleceği aklımıza gelmedi. Şaşkınız. Jandarma ekipleri gelip alanı koruma altına aldı. Bununla ilgili ne gibi bir çalışma yürütüleceğini bilmiyoruz. İnşallah yeni obruklar oluşmaz.” diye konuştu.