KONUK; GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDAYIZ

KONUK; GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDAYIZ
Anadolu Birlik Holding Çatısı altındaki şirket çalışanları bayramlaştı. AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk un katıldığı bayramlaşma...

Anadolu Birlik Holding Çatısı altındaki şirket çalışanları bayramlaştı. AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk un katıldığı bayramlaşma programı, Konya Şeker Merkez Kampüsünde gerçekleştirildi. Başkan Konuk, bayramlaşma programında yapmış olduğu konuşmada, Konya Şeker in değer üretmeye devam edeceğini ifade etti.

BAYRAMLAŞMA KONYA ŞEKER KAMPÜSÜNDEYDİ

Konya Şeker in geleneksel bayramlaşma programı Konya Şeker Merkez Kampüsünde yapıldı. Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ve Anadolu Birlik Holding çatısı altındaki şirket yöneticileri ve çalışanları Konya Şeker in bahçesinde bayramlaştı. Bayramlaşma programı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ve Anadolu Birlik Holding çatısı altındaki şirket yöneticileri ve çalışanları ile tek tek bayramlaşan ve çalışanlarla sohbet eden AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, bayramlaşma sonrası bir konuşma yaptı.

“Bayramda coğrafi olarak bizden uzakta ama kalbimizin içindeki mazlum kardeşimizin acısına tanıklık ettik. Dünya seyretti ve seyretmeye devam ediyor. Arakan da yaşananlar insanlık için bir ayıptır” diyen Başkan Recep Konuk konuşmasını şöyle sürdürdü; “Biz burada bayram yaparken dünyanın dört bir yanında inancından dolayı bırakın bayramı zulüm altında binlerce Müslüman kardeşimiz var. Buruk bir bayram geçirdiğimizi söylemek durumundayım. Tek suçları inançları, inanıyor olmaları, coğrafyalarındaki güçlülerden farklı bir inanca sahip olmaları. Allah ın cezalandırmadığı hiçbir insanı bizim inancımız cezalandırmaz. Bu zulmün gölgesinde bayramı yaşadık.”

“DÜNYA YENİDEN KURULUYOR”

Konuşmasında dünyada yaşanan gelişmelere ve ülkemize yönelik karanlık hesaplara da değinen Konuk, “Bu arada şunu da ifade etmeliyim, ülkemizi, milletimizi ve birliğimizi, dirliğimiz hedef alanlar var. Dünya yeniden kuruluyor. Büyük bir savaş var. İki kutuplu bir dünya oluşturma gayreti var. Israrla tek kutuplulukta dayatanlar var. Onların güçleri, silahları var. Bir tarafta para, imkân var. Böyle bir zorluğu ülke olarak yaşıyoruz. Bizim ülkemizde adeta ihalesi yapılmış DEAŞ, DHKPC, PKK, FETÖ nün yaptığı, bu ülkeyi bölmeyle ilgili operasyonun altında da başka ülkelerin emelleri ve çalışmaları var. Samimiyetsiz bir dünya ile karşı karşıyayız. Perdenin önünde insani değerler için terörle mücadele ettiklerini söyleyenler, perdenin gerisinde başka hesapların peşindeler. Adı mücadele aslı milletlerin kaderlerine ve tarihin akışına kendi çıkarları için müdahale. Batı perdenin önünde terörle mücadele diyor, perdenin arkasında başka oyunlar kuruyor. Dolayısıyla güçlü olmak zorundayız. Ülkemiz inşallah bu badireyi de atlatacak bundan emin olun. Anadolu coğrafyasında yaşamak zor ama bunları da aşmak zorundayız. Bu kudreti Rabbim bu millete bahşetmiş. Bunun yolu çalışmak. Güçlü olmak. Yoklukla yiğitlik olmaz, önce var edeceksiniz, güçlü olacaksınız, sonra hakkınızı alacaksınız. Hiç kimse size durup dururken bunu da siz hak ediyorsunuz diye size herhangi bir kıymeti, payı ayırmaz. Biz dünyadaki mazlum milletler için de büyük olmak zorundayız” dedi.

KONYA ŞEKER ÜLKEYİ BÜYÜTEN BİR KURUMDUR

Konya Şeker in ülkenin gücüne güç katan bir kurum olduğunu ifade eden Başkan Konuk, “Bizim kurumumuz, ülkedeki imkânların yok edilmesi anlamında görev ifa eden bir kurum değil, ülkeyi büyüten bir kurum. Ülkenin iddiasının yanında olan bir kurum. Bu ülke güçlü olmak zorunda... Biz de o gücün oluşmasına katkı vereceğiz. O gücü aşındıran değil, ona kuvvet, takviye veren bir kurum olacağız. Bunu bugüne kadar başardık, bundan sonra da başaracağız. Hedefi olmayan bir geminin zaten rotası olmaz. Rotası yoksa da nereye gideceği belli olmaz. Bu kurumun rotası, hedefleri var. Kurumumuz Türkiye deki ilk 5 gıda firmasından biri olmayı başardı. Sıra bunu dünyaya teşmil etmekte… Dünyanın 5 gıda firmasından birisini Anadolu nun bağrından çıkarmak… Bunu çıkarabilecek altyapımız var. Bu kuruldu. Etanol dün hayaldi, kimse bilmiyordu, yapılamaz, deniyordu, Türkiye de pazarı yok, sistem belli değil gibi yaklaşımlar vardı. Bugün etanol bu kurumun darphanesi gibi çalışıyor. Ekolojiye, doğaya ciddi katkılar veriyor. Onun için kuruma sahip çıkacağız” dedi. Bu kurumun geleceğinden taviz veremeyiz. Kurumlar kişiye bağlı olmamalı. Hepimize düşen, buraları kişilere bağlı olmaktan çıkarmaktır. Kim gelirse gelsin bu kurum ülkeye olan katkısını vermeye devam etmeli” şeklinde konuştu.

“BEN HER ŞARTTA BU KURUMUN YANINDAYIM”

Son günlerde çokça gündem bulan konulara da değinen AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, “Aday olan arkadaşları tenzih ederim ama bu süreçte gördüm ki bu kurumla ilgili avucunu ovuşturanlar, buranın paylaşımıyla ilgili hesap yapanlar artmış. Bu kurumun geçmişte rekabet ettiklerinin hesapları biraz daha su yüzüne çıkmış. Biraz daha ayan beyan hale gelmiş. Bunlara müsaade etmeyiz. Bundan emin olun. Kurumun geleceğiyle ilgili kaygıların izalesini sağlamalıyız. Ben hazırım kurumdan ayrılmaya, benim sorunum yok ama gördüm ki kurum buna çok hazır değil. Gördüm ki üretici buna çok hazır değil. Ülkenin yönetimi buna çok hazır değil. Bunun için tekrar değerlendireceğim. Tekrar bir çıkış yolu bulacağız. Şunu biliyorum buranın ben yokken de benim sağlığımda yürüdüğünü görmek istiyorum. Ama böyle yapacağız diye de böyle bir iddia adına da bu kurumu kurda kuşa yem etmeyiz. Hep beraber sahip çıkacağız.

Kurumla ilgili gayretimiz devam edeceğiz. Ben her şartta bu kurumun yanındayım. Bundan endişeniz olmasın. Kurumun rotasıyla ilgili bir kaygı hissedersem buna da müdahil olurum. Üreticinin telaşı beni endişelendirdi” dedi.

2017 Lisans Yerleştirme Sınavında (2017-LYS) büyük bir başarıya imza atarak 5 puan türünde birinci olan ve babası Konya Şeker de çalışan, Fulya Akkaya ve ailesi ile de bayramlaşan Başkan Recep Konuk, Fulya Akkaya ya bir hediye takdim etti ve öğrenim hayatında başarılar diledi. “Başarınla gururlandık. Çok mutlu olduk” şeklinde konuşan Başkan Konuk, “Hele hele böyle bir ailenin içerisinden böyle bir başarının çıkması ayrıca çok kıymetliydi. Seni hem tebrik ediyoruz hem de başarından dolayı teşekkür ediyoruz bu başarıyı Konyamıza ve kurumumuza yaşattığın için. Anne ve babanı da kutluyorum böyle bir evlat yetiştirip ülkemize kazandırdığı için” şeklinde konuştu.

Bayramlaşma programı geleneksel toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Etiketler :