KONUKLAR’DA HASAT BAŞLADI

KONUKLAR’DA HASAT BAŞLADI
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) bağlı iki önemli işletmesi bulunan Sarayönü’nde Konuklar Tarım İşletmesinde 2024 yılı hububat ve yem bitkileri hasadı tüm hızıyla devam ediyor.

2023 yılının sonbaharında tamamlanan ekilişlerden; 4 bin 646 dekar alanda Tarm 92, bin 890 dekar alanda Sayım 40, 3 bin 110 dekar alanda Aydanhanım arpa çeşitleri yanı sıra 5 bin 237 dekar alanda Çeşit 1252 makarnalık buğday ve 884 dekar alanda da Tarm Beyazı 98 tohumluk fiğ ekiliş hasadı modern tarım teknikleri ve son teknoloji alet-ekipmanlarla yapılıyor.

İşletmede kullanılan ileri teknolojik ekipmanlar ve yenilikçi tarım yöntemleri, doğru zamanlama, bölgenin iklimine uygun sertifikalı tohum çeşitleriyle yapılan ekimler yüksek kaliteli ve verimli mahsul elde edilmesinde son derece önemli rol oynuyor.

Anadolu coğrafyasının her bir tarafında yer alan tüm işletmelerinde 7 gün 24 saat devam eden üretim faaliyetleri ve sürdürülebilir tarım uygulamaları, TİGEM’in sektörün öncüsü olma misyonuna katkı sağlamaya devam ediyor.

Konuklar Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nde hasadın bereketli geçmesini dileyen işletme müdürü Mustafa Nergiz ise, yaptığı açıklamada,

“Bereketli bir hasat sezonu olmasını diliyoruz. Hasadımız ağır ve son teknoloji makinalarla yapılacaktır. Ancak biçerdöver kullanıcılarının yine de çok dikkatli ve hassas davranmaları gerekmektedir. Sonuçta dane kaybı boşa giden milli bir servettir. İş güvenliği de çok önemli. Herkesin görevini en iyi şekilde yapmasını ve işçi güvenliğine titizlik göstermesi gerekiyor. Arkadaşlarımızın hassasiyet göstererek hayırlısıyla bir hasat dönemini tamamlayacaklarına inanıyorum. Hasadın vatana, millete, çiftçimize ve TİGEM camiasına hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.