Konuklar’da Yurtdakal dönemi

Konuklar’da Yurtdakal dönemi
Sarayönü Konuklar Tarım İşletmesi Müdürlüğü’ne, Sivas Ulaş Tarım İşletmesi Müdürü Metin Yurtdakal atandı.Ali Odabaşı’nın Altınova Tarım İşletmesi Müdürlüğü’ne atanmasının ardından Konuklar Tarım İşletmesi’nde...

Sarayönü Konuklar Tarım İşletmesi Müdürlüğü’ne, Sivas Ulaş Tarım İşletmesi Müdürü Metin Yurtdakal atandı.

Ali Odabaşı’nın Altınova Tarım İşletmesi Müdürlüğü’ne atanmasının ardından Konuklar Tarım İşletmesi’nde boşalan müdürlük görevine Metin Yurtdakal atandı.

Yurtdakal, Konuklar Tarım İşletmesi’nde devraldığı görevi en iyi şekilde yerine getirmek için çaba göstereceğini dile getirdi. Tarım İşletmelerinin stratejik öneme sahip olduğunu kaydeden Yurtdakal, yaptığı açıklamada, “Bizim kurumumuzun amacı gen kaynaklarını korumaktır. Yerli ve milli tohumluk ve damızlık noktasında kurumumuz çok stratejik bir öneme sahiptir. Konuklar, tarihi çok eskilere dayanan bir yer. Önemli bir geçmişi var. Bizde görev süremiz içerisinde iyi işler çıkarma gayretinde olacağız.” dedi.

İşletmeler bünyesinde yerli ve milli tohum geliştirme çalışmalarının aralıksız devam ettiğini dile getiren Yurtdakal, “TİGEM’in ana görevi tohumluktur. Gen kaynaklarını korumak en asli görevimiz. Gıda ve suyu elinde tutan, dünyayı elinde tutandır. Gıdanın temel taşı da tohumdur. Şimdi dünyada en stratejik ürün petrol gibi görünebilir ancak tohum çok daha önemlidir. Bizlerde devletimizin ari çıkarlarına hizmet etmek için çaba gösteriyoruz.” şeklinde konuştu.

Metin Yurtdakal kimdir?

Konya’da 1971 yılında dünyaya gelen Metin Yurtdakal, babasının Konuklar Tarım İşletmesi’ne çalışanı olması nedeniyle çocukluğunu Sarayönü’nde yaşadı. Konuklar İlkokulu’nu bitirdikten sonra 1 yıl Sarayönü ortaokulunda eğitim gören Yurtdakal, daha sonra ailesiyle birlikte Ankara’ya gitti. 1992 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden mezun olan Yurtdakal, 1998-2004 yıllar arasında Ceylanpınar’da çalıştı. 2004-2008 yılları arasında Hatay Reyhanlı işletmesinde görev yapan Yurtdakal, 2008-2010 yılları arasında Gözlü Tarım İşletmesi’nde çalıştı. 2010 yılında Ceylanpınar’a idareci olarak atanan Yurtdakal, 2014-2020 yılları arasında Ulaş’ta işletme müdürlüğü yaptı.