Konya Büyükşehir’den Tıbbi Aromatik Bitki Bahçesi

Konya Büyükşehir’den Tıbbi Aromatik Bitki Bahçesi
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kırsal bölgelerde ürün çeşitliliği oluşturma hedefi doğrultusunda Yalıhüyük, Derbent, Çeltik ve Sarayönü’nde 5’er dekarlık alanda tıbbi aromatik bitki ekimi denemelerine...

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kırsal bölgelerde ürün çeşitliliği oluşturma hedefi doğrultusunda Yalıhüyük, Derbent, Çeltik ve Sarayönü’nde 5’er dekarlık alanda tıbbi aromatik bitki ekimi denemelerine başladıklarını belirterek, Hatıp bölgesinde de 40 bin metrekarelik alanda Tıbbi Aromatik Bitki Bahçesi oluşturduklarını söyledi.

Başkan Altay, “Bundan sonra tarımsal desteklerimizi ilçelerimizin dokusuna, yağış alma oranına, sulanabilirlik durumuna göre belirleyerek çiftçimize destek olacağız.” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde yeni ürün çeşitliliği oluşturarak, kırsalda yaşayan vatandaşların gelirini artırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tarımsal desteklemeye çok büyük önem verdiklerini ifade ederek, bir taraftan üretilen ürünlere destek verirken bir taraftan da yeni ürün çeşitliliği oluşturmaya gayret ettiklerini dile getirdi.

BUNDAN SONRA TARIMSAL DESTEKLER İLÇELERE ÖZEL BELİRLENECEK

Yapılan çalışmalarla bölgede hangi ürünün nitelikli bir şekilde yetiştirileceği ve ekonomik olarak pazarlanabileceğini tespit ettiklerini kaydeden Başkan Altay, şöyle devam etti: “Bundan sonra tarımsal desteklerimizi ilçelerimize özel, ilçelerimizin dokusuna, yağış alma oranına, sulanabilir durumuna göre belirleyerek çiftçimizin gelirini artırmak için destek olacağız. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak ana hedeflerimizden birisi de kırsalda yaşayan vatandaşımızın gelirini artırmak. Bugüne kadar çok önemli projelerde başarılar elde ettik. İnşallah bu tıbbi aromatik bitkilerle de Konya için yeni bir sayfa açılmış olacak.”