Konya Büyükşehir’den Üreticiye Damızlık Koç Desteği

Konya Büyükşehir’den Üreticiye Damızlık Koç Desteği
Konya Büyükşehir Belediyesi, küçükbaş hayvancılıkta Türkiye’de önemli bir yere sahip olan Konya’da hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla daha önce 31 ilçeden başvurularını aldığı üreticilere yüzde elli hibe destekli...

Konya Büyükşehir Belediyesi, küçükbaş hayvancılıkta Türkiye’de önemli bir yere sahip olan Konya’da hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla daha önce 31 ilçeden başvurularını aldığı üreticilere yüzde elli hibe destekli damızlık koç desteğinde bulundu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kırsalda yaşayanların gelirlerini artırmak için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını belirterek, “31 ilçemizde en az 3 yıl bu işle uğraşan ve en az 25, en fazla 100 koyunu olan vatandaşlarımızın başvuruları değerlendirildi. Yüzde 50 hibe desteğiyle daha önceden Konya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından üretilen koçlarımızı ailelerimize hediye ediyoruz.  İnşallah bu destekle birlikte üretimin daha da artmasını, kalitenin yükselmesini hedefliyoruz.” dedi.

BÖLGEYE UYGUN OLAN IRKLAR TERCİH EDİLDİ

Küçükbaş hayvancılığın gelişmesinde birçok faktör ön planda olmasına rağmen, koyunlarda et, süt ve yavru verimini artırmak, yapağı/tiftik kalitesini yükseltmek için öncelikle sürülerde kullanılacak olan damızlık koçlar önem arz ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği ve sürülerde kullanılacak koçlar üstün verimli, ıslah çalışması yapılmış, hastalıklardan ari bölgemize uygun olan Merinos ve Akkaraman ırklarından tercih edildi.