Konya geneli yağışlı bir hafta

Konya geneli yağışlı bir hafta
Konya Meteoroloji 8 Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre Konya’da hafta boyunca yağış bekleniyor. Cuma gününden itibaren ise Konya ilçelerinde karla karışık yağmur görülmesi bekleniyor.Yapılan son değerlendirmelere...

Konya Meteoroloji 8 Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre Konya’da hafta boyunca yağış bekleniyor. Cuma gününden itibaren ise Konya ilçelerinde karla karışık yağmur görülmesi bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, bölgemizin Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisine gireceği ancak Perşembe gününden itibaren, Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen yeni bir soğuk hava ile birlikte hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

Yağışların hafta sonuna kadar bölgemiz genelinde aralıklarla görüleceği, haftanın ilk yarısında yağmur ve sağanak şeklinde meydana gelecek yağışların hafta sonuna doğru bölgemizin yüksek kesimlerinden başlayarak karla karışık yağmur ve kar yağışına dönmesi bekleniyor.

Konya için bu hafta hava durumu

27 Kasım Salı: 3 / 14 – YAĞMURLU

28 Kasım Çarşamba: 5 /  15 – YAĞMURLU

29 Kasım Perşembe: 5  / 13 – SAĞANAK YAĞIŞLI

30 Aralık Cuma:  2  / 10 – YAĞMURLU