Konya normalleşemedi!

Konya normalleşemedi!
Yaklaşık 1 yıldır korona illeti ile yaşayan Türkiye'de yeni bir normalleşme sürecine daha girildi.Tüm Türkiye'nin merakla beklediği Kabine Toplantısı gerçekleştirildi. 81 ildeki milyonlarca vatandaşın tabii olduğu koronavirüs...

Yaklaşık 1 yıldır korona illeti ile yaşayan Türkiye'de yeni bir normalleşme sürecine daha girildi.

Tüm Türkiye'nin merakla beklediği Kabine Toplantısı gerçekleştirildi. 81 ildeki milyonlarca vatandaşın tabii olduğu koronavirüs önlemleri ile ilgili yeni kararlar alındı. Türkiye 2 Mart'tan itibaren yeni bir normalleşme dönemine girdi. İl bazında kararlar alındı. Düşük ve orta riskli illerde kafeler, restoranlar, lokantalar için belli saat aralığında açılma kararı verildi. Yine düşük ve orta riskli illerde hafta sonu yasakları da tamamen kaldırıldı. Türkiye’de vaka sayısına göre 5 il düşük riskli, 25 il orta riskli, 39 il yüksek riskli, 12 il ise çok yüksek riskli kategorisine girdi.

 

SON 3 HAFTA İÇİNDE KONYA'DA VAKA SAYISI ARTTI

Türkiye'nin çok yüksek riskli şehirleri kategorisinde yer alan Konya'da vaka sayıları son 3 hafta içinde artışa geçti. Konya'da 100 bin kişi başına düşen vaka sayısı son olarak 119.28 oldu. İki hafta önce bu oran 90, geçen hafta da 101'di.

 

KONYA NORMALLEŞME DÖNEMİNE GİREMEDİ

Vaka sayısının yüksek olduğu Konya, yüksek risk grubunda yer aldığı için normalleşme dönemine geçemedi. Konya'da sadece Cumartesi günü sokağa çıkma yasağı akşam saat 21.00'e kadar kaldırıldı. Hafta içi yine 21.00'de sokağa çıkma yasağı uygulaması devam ettirilecek. Restoranlar, kafeler, lokantalar açılmayacak. Konya'nın risk haritasındaki veri değişimlerine göre işletmelerle ilgili kararlar alınacak. Halı sahalar, yüzme havuzları da Konya'da kapalı olacak. Düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için sokağa çıkma yasağı kalkarken, Konya'da bu yaş grupları için yasak dönemi devam edecek.