Konya Ovası, temel gıda üretiminde zirvede

Konya Ovası, temel gıda üretiminde zirvede
Hububat, bakliyat ve şeker pancarının yanı sıra et ve süt üretimiyle de ülkede liderliği elinde bulunduran Konya Ovası, temel gıdada 8 kalemdeki üretimin yüzde 15'ini tek başına karşılıyorKonya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin...

Hububat, bakliyat ve şeker pancarının yanı sıra et ve süt üretimiyle de ülkede liderliği elinde bulunduran Konya Ovası, temel gıdada 8 kalemdeki üretimin yüzde 15'ini tek başına karşılıyor

Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, Konya’da 2,2 milyon hektar arazide bitkisel üretim yapıldığını söyledi.

Gıdanın temeli sayılan birçok ürünün arzında Konya’nın birinci sırada yer aldığını dile getiren Çevik, hububat, bakliyat, şeker pancarı, et ve süt üretimiyle kentin ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını ifade etti.

Çevik, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının, tarımsal üretimin ve gıdanın stratejik önemini artırdığına işaret ederek, Konya Ovası’nda üretim ve ticaretin durmaması için gerekli tedbirlerin alındığını, bu süreçte herhangi bir sorun yaşanmadığını belirtti.

 

Tarımsal üretimiyle Konya, nüfusunun 6 katını besliyor

Konya’nın ülke tarımına katkısının yüksek olduğunu dile getiren Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Murat Akbulut da  “8 üründe ülke ortalamasının yüzde 10’undan fazlasını Konya’mız üretiyor. Pancarda 35 milyon, buğdayda 2 milyon, fasulyede 50 bin, mısırda 700 bin ton üretim var. Büyükbaş hayvan varlığında birinciyiz. Sütte de 1 milyon tonun üzerinde üretim sağlanıyor. Ortalama yüzde 15 civarında bitkisel üretim Konya’dan karşılanıyor” şeklinde konuştu.