İkinci dönem başladı, öğrenciler ders başı yaptı

İkinci dönem başladı, öğrenciler ders başı yaptı
Türkiye genelinde 22 Ocak’ta başlayan sömestr tatili sona erdi ve milyonlarca öğrenci için ders zili çaldı. Sınıflarına dönen öğrenciler öğretmen ve arkadaşlarıyla buluşmanın sevincini yaşadı

Yarıyıl tatili son erdi ve 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi başladı.

Türkiye genelinde 20 milyondan fazla öğrenci için ikinci dönem başladı. Öğrenciler, dinlenerek geçirdiği 2 haftalık yarıyıl tatilinin ardından bugün yeniden sınıflarına döndü.

Öğrenciler ikinci dönemde 5 Nisan'da bir hafta süreyle ara tatili yapacak. Öğrenciler, 15 Nisan'da ikinci döneme kaldığı yerden devam edecek.
2023-2024 eğitim öğretim yılı 14 Haziran Cuma günü sona erecek. 2024-2025 eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül Pazartesi başlayacak.

8 VE 12. SINIFLAR SINAV HEYECANI YAŞAYACAK
İkinci dönemin sonunda 8'inci ve 12'nci sınıflar sınav heyecanı yaşayacak. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, 2 Haziran Pazar günü yapılacak. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ise 8 ve 9 Haziran'da gerçekleştirilecek.

YKS'ye katılacak adaylar, başvurularını ÖSYM'nin internet sitesi ya da mobil uygulaması üzerinden kimlik numaraları ve şifrelerini girerek yapabilecek.

YKS'nin 1'inci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi 8 Haziran Cumartesi, Alan ve Yabancı Dil Yeterlilik Testleri ise 9 Haziran Pazar günü yapılacak. Sonuçlar ise 17 Temmuz'da açıklanacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı