Konya'da bazı mahalle ve köyler karantinaya alındı

Konya'da bazı mahalle ve köyler karantinaya alındı
Koronavirüs tadbirleri kapsamında Konya'nın bazı mahalleleri karantina altına alındı.Argıthanı mahallesi karantina altına alındıİzmir'den bir yakının cenazesine katılmak için Argıthanı Mahallesi'ne gelen kişi, yüksek ateş...

Koronavirüs tadbirleri kapsamında Konya'nın bazı mahalleleri karantina altına alındı.

Argıthanı mahallesi karantina altına alındı

İzmir'den bir yakının cenazesine katılmak için Argıthanı Mahallesi'ne gelen kişi, yüksek ateş şikayeti üzerine hastaneye başvurdu. Yapılan koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine, ailesi ve temasa geçtikleri kişiler sağlık ekipleri tarafından takibe alındı. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu' kararıyla yaklaşık 3 bin nüfuslu mahalle karantinaya alındı. Mahalle halkı sokağa çıkartılmazken, Ilgın Belediyesi ekipleri de dezenfeksiyon çalışması yaptı. Jandarma da mahallenin giriş ve çıkışlarını kapattı.

Beyşehir Esence mahallesi karantina altına alındı

Beyşehir ilçesinin Esence Mahallesi'nin dünden itibaren karantinaya alınması üzerine Konya'da karantinaya alınan mahalle sayısı 2'ye yükseldi. Karantinanın ikinci bir emre kadar süreceği belirtildi. Jandarma ekiplerinin mahalleye girişe ve mahalleden çıkışa izin vermediği görüldü.

Akören’e giriş çıkışlar yasaklandı

Konya Valiliği'nin aldığı kararla Akören ilçesine zorunlu gerekçeler harici giriş ve çıkışlar yasaklandı. Karara göre kamu çalışanları ve ticari faaliyetler için geldiklerini belgeleyenler hariç ilçeye giriş ve çıkış yapılamayacak.