Konya’da da üretim yapıyordu. Türkiye'nin 69 yıllık çınarı iflas etti

Konya’da da üretim yapıyordu. Türkiye'nin 69 yıllık çınarı iflas etti
Türkiye’de otomotiv sektöründe 69 yıldır faaliyet gösteren firma iflasını açıkladı. Konya’da da kamyon üretimi yapan firmanın ekonomik nedenlerle iflas bayrağını çektiği öğrenildi

Türkiye’de 6 şehirde motorlu taşıtlar alanında üretim yapan Türk Otomotiv Endüstrileri A.Ş., artan ekonomik zorluklar nedeniyle iflasını açıkladı.

Ardı ardına açılan fabrikalarıyla 69 yıl boyunca İstanbul, Bursa, Kocaeli, Ankara, Eskişehir ve Konya’da faaliyet gösteren Türk Otomotiv Endüstrileri A.Ş., ekonomik krizin ağırlığı altında kaldı.

1955 yılında kurulan ve Türkiye’nin önde gelen kamyon üreticileri arasında yer alan şirket, 1960 yılında lisans anlaşmasının iptali sonrası Türk Otomotiv Endüstrileri A.Ş. ismiyle üretime devam etti.

1962’de OYAK tarafından yüzde 93,5 hissesi satın alınan ve 1983’te Ziraat Bankası’na devredilen şirket, 1963-1993 yılları arasında toplam 54.496 adet motorlu taşıt üretti.

Ancak, uzun soluklu üretim serüveni, şirketin iflasıyla son buldu ve Türkiye’nin en eski kamyon üreticilerinden biri daha piyasadan çekildi.

Kaynak:HABER MERKEZİ