Konya’da eller rahmet için semaya açıldı

Konya’da eller rahmet için semaya açıldı
Konya’nın Selçuklu İlçesi Yukarıpınarbaşı Mahallesi'nde Yağmur Duası organize edildi.

Ülkemizde ve bölgemizde yaşanan kuraklık ve bahar aylarında beklenen yağışların gelmemesi nedeniyle Yukarı Pınarbaşı Mahallesinde toplu halde yağmur duası yapıldı.

Selçuklu İlçesi Yukarıpınarbaşı Mahallesi Pınarbaşı Camii'nde organize edilen yağmur duasına, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu İlçe Müftüsü Selim Yazıcı ve AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Asım Ceyhan ile mahalle sakinleri ve davetliler katıldı.

konyada-eller-rahmet-icin-semaya-acildi-6.jpg

Yağmur duası öncesi konuşan Selçuklu İlçe Müftüsü Selim Yazıcı, “Kuraklık dönemlerinde yağmur yağması için yapılan duaya yağmur duası (istiska) denir. Duadan önce fakirlere sadaka verilmesi, herkesin günahlarından tövbe ve istiğfar etmesi, küs olanların barışması uygun olur.

Yağmur duasına giderken mütevazı ve boynu bükük bir durumda olmak, ihtiyarları ve çocukları, yavrularıyla birlikte hayvanları da götürmek müstehaptır." dedi.

konyada-eller-rahmet-icin-semaya-acildi-7.jpg

Yağmur duası programı, din görevlilerinin tilavet etiği Kur'an-ı Kerim ve tevbe istiğfar sonrası Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge'nin imametinde öğle namazı eda edildi.

Program, İl Müfüsü Prof. Dr. Ali Öge'nin yapmış olduğu yağmur duası ve yemek ikramıyla sona erdi.