"Konya'da esnaf bunalıma girdi"

"Konya'da esnaf bunalıma girdi"
Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, “Dükkânlarımız uzun süre kapalı kaldı. Destek de görmedik. Esnaf, bunalımda” dedi.Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, Konya'da eylem yapan...

Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, “Dükkânlarımız uzun süre kapalı kaldı. Destek de görmedik. Esnaf, bunalımda” dedi.

Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, Konya'da eylem yapan lokantacı esnaf ile ilgili açıklamalarda bulundu. Konya'da 2 bine yakın üyelerinin olduğunu aktaran Karamercan, esnafın ciddi bir bunalım içinde olduğunu kaydetti.

Esnafın ödemelerinin olduğunu dile getiren Karamercan, “Lokantacılar olarak bizler günah keçisi olduk. Temizliğe, sosyal mesafe kuralına dikkat etmemize rağmen işletmelerimiz kapalı. Esnafımız şuan para kazanamıyor. Bıçak kemiğe dayandı. Kongreler yapılıyor, esnafımızın dükkanı kapalı. Bu durum da tepkilere sebep oldu” dedi.

 

DESTEK GÖRÜLMEZSE BU TARZ EYLEMLER DEVAM EDER

“Esnaf bunalımda olduğu için bu eylemi yaptı” diyen Başkan Karamercan, daha sonra şunları söyledi: “Bu işe kızamayız. Ben olay olduğunda Ankara’daydım. Orada böyle bir durum yok, işletmeler açık. Konya'nın 15 Milletvekili var. 84 oda başkanımız var. Biz, destek bekliyoruz. Sayın Valimiz yetki versin, gereken denetlemeleri biz yapalım. Böyle olursa Konya’da başarılı bir yol izleriz. Ve masa sandalye yakılmaz bir daha. Aksi halde bu tür eylemler devam edebilir.”

 

“BUGÜN AÇILSAK DAHİ TOPARLANMA 3-5 YILI BULUR”

Esnafın pandemi sürecinde gereken desteği görmediğini ifade eden Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, şu cümlelerle konuşmasını noktaladı: “Kirası 5-10 bin lira olan esnaflarımız var. Esnafa 750 TL kira yardımı yapıldı. Bakın yarın lokantacılar açılsa dahi esnaflarımızın kendini toplaması yılları alır. Devletin bu konuda bizlere maddi olarak yardımda bulunması gerekir. Bugün açılsa, esnafın kendini toplaması 3-5 yılı bulur. Devletimizden her bir esnaf için 100-150 bin lira destek istiyoruz.”