NEÜ'de Filistin nöbeti

NEÜ'de Filistin nöbeti
Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrenci topluluklarından Kültür Ahlak ve Medeniyet Topluluğu (KAMET) öncülüğünde Gazze’de yaşanan İsrail zulmünü protesto etmek amacıyla ‘Kampüste Filistin Nöbeti’ başlatıldı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde başlatılan nöbete, destek vermek amacıyla Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu da katıldı.

Etkinlikte konuşan Genç Hareket Konya Başkanı Sami Açış, 7 Ekim’de başlatılan Aksa Tufanı Operasyonu’nun küresel çapta karşılık bulmaya devam ettiğini ifade etti. Filistin halkının direnişinin tüm dünyada özgürlük umutlarını yeniden müjdelediğini aktaran Açış, “Aksa Tufanı göstermiştir ki Gazze işgal altında değil, Gazze hariç tüm dünya Siyonistlerin işgali altında. Siyonist çete ve ortakları fonladıkları kiralık kalemlere ve medya araçlarına, satın aldıkları siyasetçi ve devletlere rağmen küresel tufanın önüne geçemiyor, işledikleri suçları gizleyemiyorlar. Aksa Tufanı’nın bereketi dünyanın her köşesinden insanların ruhlarını harekete geçiriyor, rehavete düşmüş Müslüman kalplere diriliş muştusu oluyor. Bugün Amerika’daki birçok üniversiteye yayılan direniş, Amerikan emperyalizminin suç ortaklığını lanetliyor ve Siyonizm putu en güçlü olduğu Amerika’da dahi yerle bir ediliyor. Bugün Amerika’da yükselen direniş dünyada birçok üniversiteye yayılıyor. Türkiye’de ise üniversitemiz ve diğer birçok üniversite basın açıklamalarıyla soykırımı lanetliyor. Bizler başta Columbia Üniversitesi olmak üzere Amerika’nın birçok üniversitesine yayılmış protestoları ve direnişçi tüm gençleri Konya’dan, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden selamlıyoruz. Türkiye’deki tüm üniversite gençlerini bu tufanın bereketinden faydalanmaya, ayağa kalkmaya davet ediyoruz. Bizler Genç Hareket Konya olarak bu hafta içerisinde Konya’daki tüm üniversitelerde eylemlerimizi sürdüreceğimizi ve kalıcı eylemler planladığımızı buradan ilan ediyoruz” dedi.

Gazze’de Yaşananlar Sadece Günümüz İçin Değil Dünya Tarihi İçin Utançtır

Kampüste Filistin Nöbeti’ne öncülük eden ve katılan herkese teşekkür eden Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu ise, “Şuan Filistin’de devam eden zulüm ve akan kan karşısında bu hassasiyeti gösterdiğiniz için hepinize müteşekkiriz. Maalesef gözümüzün önünde bir katliam gerçekleştiriliyor. Katliamın ötesinde bir soykırım gerçekleşiyor. Demokrat, insani değerlere sahip, hümanizmin temel savunucusu olduğunu söyleyen dünyadaki etkin kuruluşlar ve devletler, sessizce bu katliamı ve soykırımı izliyor. Sadece bununla da kalmıyorlar, bu katliam ve soykırıma karşı seslerini yükselten, sivil hakları konusunda gerekli haklarını kullanmaya çalışan, protestolar yaparak şiddete müracaat etmeden hareket edenlere karşı da şiddet göstererek, asla tolerans göstermeyerek zulmün artmasına katkı sağlıyorlar. Bu yaşananlar sadece günümüz için değil dünya tarihi için utançtır. İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği soykırıma yönelik sessiz kalan her birey, toplum, kuruluş ve devlet bu katliamın ortağı olmaya devam edecektir. Elbet bir gün bunların hesabı sorulacak. Elbet bu katliamı gerçekleştirenler bu hesabı bir gün hem mahkemede hem de Mahkeme-i Kübra’da verecekler. Biz bu hassasiyeti taşıyan, değerlerimize saygı duyan ve tarih boyunca da herhangi bir zulme kalkışmayan ve ortak olmayan insanlar olarak protestolarımıza devam edeceğiz. Sonunda inşallah hak, batıl ve zulüm karşısında galip gelecek. Biran önce bu zulmün durdurulmasını temenni ediyoruz. Ortada bir savaş yok. Tamamen çocukların ve kadınların katledildiği katliamdan ve soykırımdan bahsediyoruz. Biz de Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak bu katliama dur demek için buradayız. İnşallah kısa süre içerisinde bizim bu çaba ve gayretlerimiz bir sonuç verir. Bu katliam bir gün durur” diye konuştu.

Kaynak:HABER MERKEZİ