Konya’da Ramazan Büyük Coşkuyla Başladı

Konya’da Ramazan Büyük Coşkuyla Başladı
Konya’da Ramazan coşkusu ilk teravih namazının kılınmasıyla başlarken, Konyalılar Mevlana Meydanında bu manevi duyguyu yaşamak için saf tuttu. İlk teravih namazını vatandaşlarla birlikte kılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı...

Konya’da Ramazan coşkusu ilk teravih namazının kılınmasıyla başlarken, Konyalılar Mevlana Meydanında bu manevi duyguyu yaşamak için saf tuttu. İlk teravih namazını vatandaşlarla birlikte kılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ramazan’ın İslam alemi için mutluluk ve sevinç olduğunu ancak coğrafyamızda ve özellikle Kudüs’te yaşanan olaylar nedeniyle Müslümanların bu Ramazan’a buruk şekilde başladığını söyledi.

Konyalı vatandaşlar, mübarek Ramazan ayının ilk teravih namazı için Mevlana Meydanı’nda bir araya geldi.

Teravih namazı öncesi gerçekleştirilen sohbetin ardından vatandaşlar namaz ibadetlerini huşu içinde eda etti. Ramazan’ın ilk teravih namazını Konyalılarla birlikte kılan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, namaz sonrasında vatandaşlarla selamlaşarak sohbet etti.

“RAMAZANA BURUK BAŞLADIK”

Ramazan’ın İslam alemi için mutluluk ve sevinç kaynağı olduğunu ancak coğrafyamızda ve özellikle Kudüs’te yaşanan olaylar nedeniyle Müslümanların bu Ramazan’a buruk şekilde başladığını belirten Başkam Altay, İsrail zulmüne karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm Türkiye olarak bir çığlık atıldığını kaydetti. Altay, “Umarım bu çığlığımız tüm dünyadan duyulur ve bu Ramazan, Kudüs’te yaşayan kardeşlerimizin mutluluğuna vesile olur. Ramazan kaynaşmaktır, birlikte olmaktır. Ramazan’da umuyorum ki sevdiklerimizle birlikte oluruz. İftarlarda, sahurlarda yakınlarımızı ziyaret ederiz. Ramazan’da sadece oruç tutmak yetmez. Ramazan aynı zamanda kaynaşmak için de bize büyük bir imkan sağlar” dedi.

“CIVIL CIVIL ÇOCUK SESLERİNİN OLDUĞU CAMİLER ARZU EDİYORUZ”

Başkan Altay, Ramazan’ın çocukların cami alışkanlığı için de çok önemli bir fırsat olduğunu ifade ederek, “Anneler babalar olarak özellikle çocuklarımızın elinden tutarak onlarla birlikte camilere gelerek ibadetle geçirmeliyiz. Cıvıl cıvıl çocuk seslerinin olduğu camiler arzu ediyoruz. Yaz Ramazanlarının da son yıllarındayız. Artık dışarda teravihlerin kılındığı son zamanlar. Bunu da iyi değerlendirmek gerekiyor. Hemşerilerimizin ibadet dolu bir Ramazan geçirmesini temenni ediyorum. Ramazan’ın coğrafyamıza ve İslam dünyasına mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum” diye konuştu.