Konyalı vekillerini tanımıyor!

Konyalı vekillerini tanımıyor!
Vatandaşın büyük bir kısmı, şehrin 15 Milletvekilini yeterince tanımıyor. Konyalılar, “Seçim öncesi kendilerine samimi davranan, vekil olduktan sonra ise vatandaşın sorunları ile ilgilenmeyen ve vatandaşın içine karışmayan”...

Vatandaşın büyük bir kısmı, şehrin 15 Milletvekilini yeterince tanımıyor. Konyalılar, “Seçim öncesi kendilerine samimi davranan, vekil olduktan sonra ise vatandaşın sorunları ile ilgilenmeyen ve vatandaşın içine karışmayan” vekillere tepki gösteriyor.

Konya'nın 15 Milletvekili kontenjanı bulunuyor. 2018 yılı Milletvekili seçimlerinde AK Parti Konya'dan 10, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 1, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 2, İYİ Parti 1 ve Saadet Partisi 1 Milletvekili çıkardı. AK Parti'nin son seçimle birlikte Milletvekili sayısı 12'den 10'a düştü. İYİ Parti, ilk kez girdiği seçimde 1 Milletvekili çıkardı. Seçim ittifakı dolayısıyla Saadet Partisi de uzun süre sonra Konya'dan bir vekil çıkardı. MHP ise son seçimle birlikte Milletvekili sayısını artırdı. Seçimin üzerinden 2 buçuk yıl geçmesine rağmen, hala çoğu Konyalı'nın seçtiği Milletvekillerini tanımaması da dikkatlerden kaçmadı.

 

KONYALI SEÇTİĞİ VEKİLLERİ ETKİSİZ GÖRÜYOR

Konya halkı, seçtiği Milletvekillerini yeterince tanımıyor. Çoğu Konyalı, Konya'nın vekillerinin önemli bir kısmının ismini bilmiyor ve vekillerini siyasette çok etkisiz görüyor.

 

KONYALI ŞAHSA DEĞİL CUMHURBAŞKANINA OY VERİYOR

AK Parti'ye oy veren vatandaşların büyük kısmı Milletvekili seçimlerinde oyu şahsa değil, Cumhurbaşkanı ve partiye verdiğini ifade ediyor. Konyalı vatandaşın önemli bir kısmı, “Cumhurbaşkanı olduğu için AK Parti'ye oy veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Konya'da AK Parti denince 10 isimden sadece 3 vekilin isminin akla geldiği söyleniyor. Bu isimlerden ilki, aynı zamanda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olduğu için Leyla Şahin Usta oluyor. İkinci isim ise uzun yıllar Konya'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış Tahir Akyürek oluyor. Bir de Konya özellikle sanayi şehri olduğu için Ziya Altunyaldız akıllara geliyor.

 

MHP'Lİ VEKİLLERE “YAKINLAŞMA” ELEŞTİRİSİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konya'da en fazla tanınan vekiller arasında yer alıyor. Konyalılar'ın önemli bir kısmı ise MHP'nin diğer Konya Milletvekili Esin Kara'yı yeterince tanımıyor. Konyalılar, “MHP, önceden Konya'da daha aktif bir partiydi. Hakkını yemeyelim, yine şehrin sorunlarına duyarlı davranıyorlar fakat Cumhur İttifakı ile birlikte yol yüründüğü günden bu yana haklı olan eleştirilerinin dozunu biraz azalttılar. MHP'nin daha aktif olmasını talep ediyoruz” diyor.

 

ŞENER'E “KONYA'YI TANIMIYOR” ELEŞTİRİSİ

Konyalılar, CHP'den vekil seçilen Abdüllatif Şener'i siyasi olarak çok donanımlı buluyor. Fakat Konyalılar'ın çok büyük bir kısmı, Abdüllatif Şener'in Konya'nın sorunlarını yeterince bilmediğini, şehrin problemlerini yeterince dile getirmediğini ve Konya'yı yeterince düşünmediğini ifade ediyor.

 

KARADUMAN'A “KONYA'YA ÇOK GELMİYOR” ELEŞTİRİSİ

CHP listesinden seçime giren, daha sonraki süreçte Saadet Partisi'ne geçen Saadet Partisi Konya Milletveli Abdülkadir Karaduman'a gelen en fazla eleştirisi ise “Konya'ya yeterince gelmiyor” oldu.

 

YOKUŞ'U HEM SEVİYORLAR HEM ELEŞTİRİYORLAR

Konyalı, iktidar ve muhalefet vekilleri arasında en fazla İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş'un şehrin sorunlarını dillendirdiğini söylüyor.

Tarım ve hayvancılık sektöründeki Konyalılar'ın en fazla destek bulduğu vekil de yine Yokuş oluyor. Konyalılar, Yokuş'u birçok bakımından tebrik ederken, sert mizacının ve keskin söylemlerinin kendisine zarar vereceğini belirtiyor.