Konya'nın Beyşehir İlçesinde TOKİ Konutları Kura Tarihi Belirlendi!

Konya'nın Beyşehir İlçesinde TOKİ Konutları Kura Tarihi Belirlendi!
Geçtiğimiz yıl Konya’nın Beyşehir ilçesinde epey ihtiyaç duyulan TOKİ inşaatı başlamıştı. Yapılan uzun ihale sonrasında başlanan proje kısa süre içerisinde bitecekken, TOKİ için isim yazdırma işlemlerinde sona gelindi....

Geçtiğimiz yıl Konya’nın Beyşehir ilçesinde epey ihtiyaç duyulan TOKİ inşaatı başlamıştı. Yapılan uzun ihale sonrasında başlanan proje kısa süre içerisinde bitecekken, TOKİ için isim yazdırma işlemlerinde sona gelindi. Türkiye’de TOKİ konut yoğunluğunun en fazla olduğu şehirlerden bir tanesi olan Konya’da gerçekleşecek olan TOKİ çekilişinin tarihi pek çok kişi tarafından heyecan ile bekleniyordu. Geçtiğimiz günlerde TOKİ çekilişine katılmaya hak kazanan kişilerin listesi resmi internet sitesinde yayınlandı. O günden sonra bu TOKİ çekilişinin ne zaman yapılacağı ile ilgili haber de heyecan içinde beklenmeye başlandı. Geçtiğimiz günlerde yapılan resmî açıklamada ise bu çekilişin tarihi de belli oldu. Beyşehir Konya TOKİ çekilişinin 15 Haziran tarihinde yapılmasına karar verildi. Çekilişe katılmaya hak kazanan isimler ise çekiliş tarihini heyecan içerisinde beklemeye başladı bile!

Yapılacak olan çekiliş sonrasında Konya’nın Beyşehir ilçesinde bulunan TOKİ konutları teker teker sahibini bulacak. Konya’da uygun fiyatlı olan ve oldukça kaliteli olan bu TOKİ’lerin gördüğü talebe ise pek çok uzman şaşırmıyor. Flatfy’nin geçtiğimiz aya dair yayınladığı rapora göre Konya’daki ortalama konut satış fiyatı biraz azalarak 230 bin TL civarında durmuş. Geçtiğimiz aylara göre fiyat artış hızında bir düşüklük yaşansa da son bir yıllık süreç içerisinde her şehirde olduğu gibi Konya’da da emlak konut fiyatlarının hızlı bir şekilde artış gösterdiğini söylemek mümkün. Dolayısıyla Beyşehir de satilik daire arayan kişiler için TOKİ oldukça akılcı bir çözüm olmaya başladı.

Konya’nın Meram Belediyesinde Uygun Fiyata Ev Sahibi Olma Fırsatı!

Emlak konut projeleri hızlı bir şekilde devam eden Konya hakkında geçtiğimiz günlerde yeni bir haber yayıldı. Konya’nın Meram ilçesi ile ilgili alınan haberlere göre konut satış fiyatları düştü ve pek çok kişi ilçeden yeni konut alımı yapabilmek için pek çok internet sitesinde araştırma yapmaya başladı. Konya’nın Meram ilçesindeki uygun fiyatlı ve ödeme seçenekleri konusunda kolaylık sağlayan konut satışlarını ve ilanlarını takip etmek isteyen pek çok kişi Flatfy üzerinden lokasyona göre özelleşmiş ilanları incelemeye başladı bile!

Konya’nın Meram ilçesinde oldukça nezih bir yaşam alanı sunan Uluırmak Evleri’nde son dönemlerde indirimler yapılmaya başlandı. Site içerisinde şehir merkezine biraz uzak olması nedeni ile bu kalan evlerin kampanya dahilinde eskisinden daha uygun fiyatlara satışa sunulması planlanıyor. Siteden ev satın alan bazı kişilerin de emlak sitelerine ilan vermeleri ile birlikte bölgede pek çok konut alternatifi oldu. Konya şehrinde satılık ev arayan kişilerin yatırım yapma amacı ile ya da yerleşmek amacı ile tercih edebilecekleri bir ilçe olan Meram’da böyle bir kampanyanın gerçekleşecek olması ise pek çok kişi tarafından ilgi ile karşılandı.

Meram ilçesinde gerçekleştirilecek olan indirimin yanı sıra, belediye tarafından inşaatı gerçekleştirilen bu konutlara taksit ile sahip olma şansının da olduğu belirtildi. Aylık olarak yaklaşık 2 bin 800 Türk Lirası civarında taksitlerle satın alınacak bu evler, kira öder gibi ev sahibi olmayı Konya halkına sağlayacak gibi görünüyor. Konya’nın Meram ilçesinde taksitli ve indirimli bir şekilde satın alma fırsatı sunulan evler için ise oldukça kısıtlı bir başvuru süresi konuldu. Sadece birkaç gün içerisinde başvuru süresi bitecek olan bu evlerden indirimli bir şekilde satın alma fırsatı için herkesin elini çabuk tutması gerekiyor. Başvurular ise yazılı bir şekilde Meram Belediyesine yapılıyor. Siz de en kısa süre içerisinde başvurunuzu gerçekleştirmeyi unutmayın!