Konya'nın yağış raporu açıklandı

Konya'nın yağış raporu açıklandı
Konya'da ara ara yağışlar etkili olsa da özellikle şehir merkezine beklenen kar yağışı bir türlü düşmedi.İlçeler arasında da yağış miktarları açısından uçurumlar olduğu gözlemlendi. Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi...

Konya'da ara ara yağışlar etkili olsa da özellikle şehir merkezine beklenen kar yağışı bir türlü düşmedi.

İlçeler arasında da yağış miktarları açısından uçurumlar olduğu gözlemlendi. Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, 27-28 Ocak tarihleri arasında Konya ve ilçelerine düşen yağış miktarlarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Soylu, ilçeler arasında dağılım yönünden önceden olduğu gibi yine çok büyük farklılıklar olduğuna dikkat çekti. Soylu, “Suya doyan yerlerde var, bir damla yağmura hasret bölgelerde var” dedi.

Son yağış miktarlarına göre Konya'da en fazla yağış, Akşehir'e düştü. İlçeler arasındaki düşen yağış miktarı sıralaması da fazladan aza şu şekilde oldu: “Beyşehir, Derebucak, Doğanhisar, Taşkent, Seydişehir, Bozkır, Ahırlı, Hüyük, Yalıhüyük, Güneysınır, Tuzlukçu, Derbent, Ilgın, Akören, Selçuklu, Meram, Kadınhanı, Hadim, Altınekin, Yunak, Kulu, Çumra, Cihanbeyli, Sarayönü, Karatay, Çeltik, Emirgazi, Halkapınar.”