Konya’nın zam şampiyonu kuru soğan oldu

Konya’nın zam şampiyonu kuru soğan oldu
Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü, aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre Tüketici Fiyatları Endeksinde (TÜFE) aylık değişim oranı yüzde 0,86 olarak gerçekleşti. Verilere göre, Konya'da...

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü, aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre Tüketici Fiyatları Endeksinde (TÜFE) aylık değişim oranı yüzde 0,86 olarak gerçekleşti. Verilere göre, Konya'da fiyatı en çok artan ürün kuru soğan oldu.

TÜİK Konya Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; 2019 yılı Aralık ayında Konya, Karaman Bölgesinde bir önceki aya göre yüzde 0,86, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,84 bir önceki yılın aynı ayına göre (yıllık) yüzde 11,84 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 15,69 oranında artış gerçekleşti.

Konya’da en yüksek artış alkolsüz içecekler ve tütün grubunda oldu

Konya, Karaman Bölgesinde aylık bazda en yüksek artış “Gıda ve Alkolsüz İçecekler” ana harcama grubunda gerçekleşti. 2019 yılı Aralık ayında na harcama gruplarına göre: Konya, Karaman İstatistiki Bölgesinde aylık bazda en yüksek artış yüzde 2,90 ile “Gıda ve Alkolsüz İçecekler” grubunda gerçekleşti. Bunu yüzde 1,94 ile “Lokanta ve Oteller” grubu ve yüzde 0,86 ile “Genel” grubu takip etti. Aylık olarak en çok düşüş gösteren grup ise yüzde 1,70 ile “Giyim ve Ayakkabı” grubu oldu.

Konya’da fiyatı en çok artan ürün kuru soğan oldu

Konya’da 2019 yılı Aralık ayında fiyatı en çok artan ürünler; kuru soğan (%33,32), karnabahar (%31,65), çarliston biber (%31,42) olurken, fiyatı en çok düşüş gösteren ürünler ise portakal (%24,09), beyaz lahana (%8,98) ve ceket (Kadın için) (%8,31) oldu.