KONYARAY banliyö hattı’nda imzalar atıldı

KONYARAY banliyö hattı’nda imzalar atıldı
Konya Büyükşehir Belediyesi ve TCDD Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek KONYARAY Banliyö Hattı’nın imzaları Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun tarafından...

Konya Büyükşehir Belediyesi ve TCDD Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek KONYARAY Banliyö Hattı’nın imzaları Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun tarafından atıldı.

Konya için tarihi bir gün yaşandığını belirten Başkan Altay, birinci etabı Konya Garı ve havaalanı arasında 17.4 kilometre olan hattın ikinci etapta 26 kilometreye ulaşacağını söyledi.

Başkan Altay, Konya’nın metro, banliyö, Barış Caddesi Tramvayı ve Adliye-Şehir Hastanesi tramvayı ile dört yıllık süreçte 65 kilometre yeni raylı sistem hattına kavuşacağını vurguladı.

TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, “Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğini yürüttüğümüz KONYARAY yerel yönetimlerle gerçekleştireceğimiz en önemli ulaşım projelerinden biridir. Projede karayoluyla 1 saat süren yolculuk 30 dakikaya düşecektir. Günlük 90 bin yolcuya hizmet verilecek” dedi.

Konya, 4 yıllık sürede 65 kilometre yeni raylı sistem hattına kavuşacak

Bu projeler tamamlandığında Konya’nın 21.1 kilometre metro hattına, 26 km banliyö hattına sahip olacağını belirterek konuşmasını sürdüren Başkan Altay, “Ayrıca şu anda projelerini tamamladığımız, bütçesini hazırlamak için çalıştığımız Barış Caddesi Tramvayı 16 kilometre ve Adliye-Şehir Hastanesi Tramvayı 1.4 kilometreden oluşuyor. Onlar da tamamlandığında bu dört yıllık sürede Konya, 65 kilometre yeni raylı sistem hattına kavuşmuş olacak. Bu, bugün kullandığımız hattın yaklaşık iki buçuk katı” diye konuştu.