Konyaspor unvanını Gaziantep’te bıraktı

Konyaspor unvanını Gaziantep’te bıraktı
Yeşil-beyazlılar 6. hafta maçında deplasmanda karşılaştığı Gaziantep FK’ye ikinci yarıda yediği golle mağlup olarak yenilmezlik unvanını kaybetti. Rakibine oranla daha çok pozisyona giren Konyaspor’da yine bitirici futbolcu...

Yeşil-beyazlılar 6. hafta maçında deplasmanda karşılaştığı Gaziantep FK’ye ikinci yarıda yediği golle mağlup olarak yenilmezlik unvanını kaybetti. Rakibine oranla daha çok pozisyona giren Konyaspor’da yine bitirici futbolcu eksikliği hissedildi.

Süper Lig’in 6. hafta maçında Gaziantep Futbol Kulübü’ne konuğu olan İttifak Holding Konyaspor 75. dakikada yediği golle rakibine boyun eğdi ve sezonun ilk yenilgisini aldı.

Maçın genelinde oyun hakimiyetini elinde bulunduran ve net fırsatlar yakalayan yeşil-beyazlı temsilcimiz, buna karşın son vuruşlardaki beceri eksikliği nedeniyle üstünlük golünü bulamazken, Konyaspor kalesine çok fazla gelemeyen ev sahibi takım sezon öncesi Konyaspor’un kapısından dönen Muhammet Demir’in kafa vuruşuyla bulduğu golle sahadan 1-0 galip ayrıldı. Konyaspor bu sonuçla sezonun ilk yenilgisini tadarken, Gaziantep ekibi ise ilk galibiyet sevincini yaşadı.

Mücadelenin ilk yarısında Miya ile yakaladığı fırsatlardan yararlanamayan yeşil-beyazlı ekip soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle girdi. İkinci yarıda topa daha çok sahip olan Anadolu Kartalı, Ömer Ali, Miya, Skubic ve Jevtovic ile yakaladığı pozisyonları golle sonuçlandıramazken, 75. dakikada kornerden gelen topta kalesinde Muhammet Demir’in kafasından golü gördü. Kalan bölümde Konyaspor’un sonucu değiştirmeye yönelik çabaları olumlu sonuçlanmayınca karşılaşma 1- 0 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile sona erdi. Konyaspor, bu yenilgiyle 6 puanda kalırken, ilk galibiyetini alan Gaziantep FK puanını 7’ye çıkardı.

Maçın önemli dakikaları ise şöyle: 5. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Ahmet Çalık’ın altı pas üzerinden vuruşu kaleci Günay’ın takibinde auta çıktı. 18. Dakikada Konyasporlu Milosevic’in pasını karşılayan Miya’nın şutu az fakla auta çıktı. 32. dakikada ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören noktada topla buluşan Furkan’ın çektiği şutu Konyaspor defansı engelledi. 42. dakikada maçın hakemi Özgür Yankaya, Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal bir pozisyona itirazından dolayı sarı kart gösterdi. 47. dakikada ceza sahası dışının sağından Milosevic’in gönderdiği topa Jetkovic’in gelişine yaptığı vuruşta, kaleci Günay Güvenç topu uzaklaştırdı.

  1. dakikada Maxim ceza sahası içerisinde Oğuz Kağan Güçtekin’in önünden topu kaparak pasını Dicko’ya gönderdi. Dicko’nun penaltı noktasının sağından yaptığı vuruşta, kaleci Sehic’in müdahalesiyle top oyun alanına geri döndü. 68. dakikada ceza sahası yayının önünde Kravets’in gönderdiği topa Ömer Ali Şahiner’in gelişine yaptığı vuruşta, top üst direğe çarparak auta çıktı. 73. dakikada Ömer Ali Şahiner’in, sağ kanattan Skubic’in sağ kanattan gönderdiği topa gelişine yaptığı vuruşta meşin yuvarlak, kalenin üstünden auta gitti. 75. dakikada Gaziantep FK öne geçti. Enver Cenk Şahin’in sağdan kullandığı korner atışında, Muhammet Demir’in ön direkte yaptığı kafa vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-0. 90. dakikada Guilherme’nin ceza sahası dışından kaleye gönderdiği sert şutunda top dışarı gitti.