Konyaspor’da maddi kaynak arayışı

Konyaspor’da maddi kaynak arayışı
Konyaspor yönetimi bir yandan transfer çalışmalarına devam ederken, diğer yandan da yaşanan mali sıkıntı nedeniyle yapılacak takviyeler için maddi kaynak arıyor. Yönetim, kulübün borcu ve piyasasının yüksekliği nedeniyle...

Konyaspor yönetimi bir yandan transfer çalışmalarına devam ederken, diğer yandan da yaşanan mali sıkıntı nedeniyle yapılacak takviyeler için maddi kaynak arıyor. Yönetim, kulübün borcu ve piyasasının yüksekliği nedeniyle transferde istediği gibi hareket edemiyor.

Konyaspor’da transfer çalışmaları, kulübün borcu ve transfer piyasasında fiyatların uçuk noktalarda olması nedeniyle yavaş ilerliyor. Koronavirüs salgınının futbol dünyasındaki olumsuz etkisi ve geçmiş dönem borçları nedeniyle ekonomik olarak zor günlerden geçen Konyaspor Kulübü kaynak arayışlarını sürdürüyor. Haziran ayında gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul sonrası Fatih Özgökçen başkanlığında oluşturulan yeni yönetim göreve geldiği ilk günden itibaren kulübün borç yükü nedeniyle bozulan mali yapısını düzeltmenin gayreti içinde. Kamu kurum ve kuruluşların dışında Konyalı iş insanlarıyla da sıklıkla bir araya gelen yeşil-beyazlı yönetim, kulübün gelirlerini artırmak ve yeni kaynaklar bulmak için yoğun bir çaba gösteriyor.

Türkiye ve Konya’nın önde gelen firmalarıyla stat ve forma sponsorluğu başta olmak üzere kulübe maddi katkı sağlayacak birçok projeyle ilgili görüşmeler gerçekleştirilirken, yapılan görüşmelerde somut bir adım atılamadığı gözleniyor. Mali sorunun aşılamaması ise transfer görüşmelerini sekteye uğratıyor. 100. yıl sezonunda büyük beklenti içine giren Konyaspor taraftarları ise şu ana kadar yapılan transferlerden çok memnun değil. Takımdan ayrılan Jevtovic’in yeri doldurulamazken, forvet sorunu da henüz çözülmüş değil. Dış transferde sadece Serdar Gürler, Oğulcan ve Soner’i renklerine bağlayabilen yeşil-beyazlılar; 10 numara, ön libero, sol kanat ve forvet mevkileri için ise imza aşamasına gelemedi.

Xxx