Konyaspor’un ilk tercihi yabancı

Konyaspor’un ilk tercihi yabancı
Yeni sezonda sıkıntı yaşamamak adına kadrosunu güçlendirme çalışmalarına devam eden Konyaspor, son yıllarda transferde yabancı oyuncu tercih ediyor. Yeşil-beyazlıların son 5 sezonda yapmış olduğu 57 transferin 36’sı yabancı,...

Yeni sezonda sıkıntı yaşamamak adına kadrosunu güçlendirme çalışmalarına devam eden Konyaspor, son yıllarda transferde yabancı oyuncu tercih ediyor. Yeşil-beyazlıların son 5 sezonda yapmış olduğu 57 transferin 36’sı yabancı, 21’i yerli isimlerden oluştu.

Yeni sezonda sıkıntı yaşamamak adına kadrosunu güçlendirme çalışmalarına devam eden İttifak Holding Konyaspor, son yıllarda transferde yabancı oyuncu tercih ediyor. Konyaspor’un son 5 sezonda yapmış olduğu 57 transferin 36’sı yabancı, 21’i yerli statüdeki oyunculardan oluştu. Bu 36 yabancı oyuncunun 11’i Balkan kökenli oyunculardan oluştu. Son 5 yılda yapılan transferler göz önüne alındığında, 2016-17 sezonunda 6 transferin 4’ü yabancı 2’si yerli, 2017-18 sezonunda 18 transferin 12’si yabancı 6’sı yerli, 2018-19 sezonunda 8 transferin 4’ü yabancı 4’ü yerli, 2019-20 sezonunda 10 transferin 8’i yabancı, 2’si yerli ve son olarak geçen sezon yapılan 15 transferin 8’i yabancı, 7’si yerli statüdeki oyuncular olarak tercih edildi.

Konyaspor’da yabancı oyuncular arasında en kariyerli isim Samuel Eto’o oldu. Geçmişte Barcelona, Real Madrid, İnter, Chelsea gibi takımlarda forma giyen Eto’o 2017-18 sezonunun devre arasında, Antalyaspor’dan bedelsiz olarak transfer edildi. Yarım sezon Konyaspor’da top koşturan Samuel Eto’o çıktığı 14 maçta 6 gol attı, 2’de asist yaptı. Kısa süren Konyaspor serüveninin ardından Eto’o 2018-19 sezonunun başında bedelsiz olarak Katar’a transfer oldu. Yeşil-beyazlılar tarihlerinin en yüksek bonservis geliri elde ettikleri dönemi de son 5 sezonun içerisinde yaşadı. 500 bin Euro ödenerek Bosna-Hersek ligi Zeljeznicar Sarajevo takımından transfer edilen Riad Bajic, 2016-17 sezonunda 5.5 milyon Euro bedelle Udinese’ye transfer oldu.

Düşük maliyetlere alınıp, yüksek miktarlara satılanlar listesine Jagos Vukovic, Barry Douglas ve Mehdi Bourabia gibi isimler de dahil oldu. Yeşil-beyazlı takımın simge isimlerinden Ömer Ali Şahiner ise Konyaspor’da geçirdiği 12 sezonun ardından, 2020-2021 sezonunun devre arası transfer döneminde 1 milyon Euro bonservis bedeli ile Başakşehir takımına transfer oldu. Konyaspor bu transfer döneminde ise yabancı oyuncu kontenjanının düşürülmesi nedeniyle rotasını yerli oyunculara çevirmek zorunda kaldı. Bugüne kadar dış transferde Serdar Gürler, Soner Dikmen Oğulcan Ülgün ve Ekrem Kayılıbal ile sözleşme imzalayan Anadolu Kartalı, forvete iyi bir yabancı isim kazandırmayı hedefliyor. Orta saha, kanat ve on numara mevkilerine ise duruma göre yerli veya yabancı isimler kazandırılacak.