Kooperatiften faiz affı

Kooperatiften faiz affı
Sarayönü Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Olcay Taş, günü geçmiş kredi borcu olan esnafların anaparayı ödemesi durumunda faiz affı uyguladıklarını söyledi. Kooperatife derece atlatmak için büyük bir çaba harcadıklarını...

Sarayönü Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Olcay Taş, günü geçmiş kredi borcu olan esnafların anaparayı ödemesi durumunda faiz affı uyguladıklarını söyledi. Kooperatife derece atlatmak için büyük bir çaba harcadıklarını kaydeden Taş, takip oranını bir miktar daha düşürebilmeleri durumunda banka denetimi olmadan kredi kullandırabileceklerini ve kredi limitinin 125 bin liraya çıkacağını ifade etti.

Sarayönü Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Olcay Taş, günü geçmiş ve banka takibine düşmüş kredi alacaklarını ödeme niyetinde olanların bugüne kadar işleyen faizinin silineceği müjdesini verdi.

Faiz affı konusunda açıklamada bulunan Sarayönü Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Olcay Taş, yaptığı açıklamada, “Ödeme günü geçtiği için banka takibine düşmüş anca avukata intikal etmemiş krediler için anaparayı ödeyen esnaflarımızın faizlerini siliyoruz.” dedi.

Kooperatife derece atlatmak için büyük bir çaba harcadıklarını kaydeden Taş, “Şu anda 2 milyon lira finansmanımız var. Birçok kredi ihtiyacı olan esnafımız, sicil sıkıntısından dolayı bunu kullanıyor. Çok sağlam kefiller ve ipotekler isteniyor. Kooperatifimiz şu anda 6’ncı derecede bulunuyor. Bu yüzden kredileri banka denetiminde kullandırıyoruz. Hesaplamalarımıza göre günü geçen kredi taksitlerinden 50-60 bin lira daha tahsil edebilirsek 5’nci dereceye çıkacağız. 5’nci dereceye yükselince banka denetiminden çıkacağız. İpoteği kendimiz alacağız. Üyelerimiz 1500 lira ekspertiz masrafından kurtulacak. Bu yüzden kooperatif olarak inisiyatif alarak takibe düşen esnaflarımızın ana parayı ödemesi durumunda faizini siliyoruz. Gurup atladığımızda kredi limitimiz de 125 bin liraya yükselecek.” şeklinde konuştu.

Esnafları büyük kredi imkanlarından faydalanma davet eden Taş, şunları söyledi: “Şu anda çok büyük bir fırsatı esnaflarımıza sunuyoruz. Kredi faizimiz yüzde 4,5 olduğu için 4 yıl vadeli 100 bin liraya kredi kullanan bir esnafımız bunu 116 bin 500 lira olarak geri ödeyecek. Bu çok büyük bir avantaj. Bu imkanı hiçbir banka sunamaz ve bizim kullandırmaya hazır 2 milyon liralık bir kredi finansmanımız var.”