Koordinasyon kurulunda “çocuk koruma” kararları alındı

Koordinasyon kurulunda “çocuk koruma” kararları alındı
Sarayönü’nde, çocuk koruma kanununa göre verilen koruyucu ve destekleyici tedbir kararlarının uygulanmasıyla ilgili ilçe koordinasyon kurulu, Kaymakam Zafer Şahin başkanlığında toplantı gerçekleştirdi.İlçe Kaymakamı Zafer...

Sarayönü’nde, çocuk koruma kanununa göre verilen koruyucu ve destekleyici tedbir kararlarının uygulanmasıyla ilgili ilçe koordinasyon kurulu, Kaymakam Zafer Şahin başkanlığında toplantı gerçekleştirdi.

İlçe Kaymakamı Zafer Şahin, açılış konuşmasında, koruyucu ve destekleyici tedbirlerin yerine getirilmesinde görevi ve sorumluluğu bulunan kurumlar arasında uyum, düzen, bağlantı ve eşgüdümün sağlanmasının önemli olduğunu söyledi.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak da, sorumluluk alanlarında belediyenin üzerine düşen görevleri zabıt ve kolluk kuvvetleri ile ortaklaşa olarak en iyi şekilde yerine getirdikleri ve yerine getirmeye devem edeceklerini dile getirdi.

İlçe Jandarma Komutanı Ekrem Yılmaz, Emniyet Amiri Hasan Korkmaz ve Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman’da alanlarıyla ilgili durum değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıda şu kararlara imza atıldı:

“Korunma tedbir kararlarının zamanında verilebilmesi için tüm kurumların üzerlerine düşen görevleri eksiksiz ve zamanında yerine getirmelerine özen gösterilmesi gerekiyor.

Aile içi şiddet, bilinçli medya kullanımı, madde bağımlılığı, mahremiyet, ergenlik dönemi sorunları, çocukların korunması, çocuk hakları gibi konularda rehber öğretmenler tarafından öğrenci, veli ve öğretmenlere verilen seminerlerinin daha etkin hale getirilmesi gerekiyor.

Erken yaşta evliliğin önüne geçilmesi amacıyla ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik eğitim seminerleri düzenlenerek öğrenci ve ailelerin bilinçlendirilmesi çalışmalarına devam edilmeli.

18 yaş altı çocuklara sigara ve içki satışının yapılamayacağı ile ilgili kanun doğrultusunda görevli kurullarca denetimlerin yapıldığı ve uygulamaya aynen devam edilmesine, okul ve çevresindeki büfelerin, bakkalların denetimlerinin yapılmasına devam edilmesi gerekiyor.

Mevsimlik tarım işçilerine yönelik, güvenlik, eğitim, sağlık ve sosyal yardım yönünden gerekli çalışmaların yapılarak tüm tedbirler alınacak.”