Köpek konusunda duyarlılık çağrısı

Köpek konusunda duyarlılık çağrısı
Sarayönü’nde son dönemde yaşanan önemli problemlerden bir tanesi olan ve sık sık halkın şikayetine neden olan başıboş köpek sorunu hakkında Sarayönü Belediyesi’nden vatandaşlara duyarlılık çağrısı yapıldı. Belediye...

Sarayönü’nde son dönemde yaşanan önemli problemlerden bir tanesi olan ve sık sık halkın şikayetine neden olan başıboş köpek sorunu hakkında Sarayönü Belediyesi’nden vatandaşlara duyarlılık çağrısı yapıldı. Belediye yetkilileri sokak köpeklerinin toplanmasıyla alakalı sürekli çalışma yapıldığını ancak ilçe dışından köpek getirilerek salındığını dile getirdi. Sarayönü Belediyesi Zabıta Müdürü Musa Zeybek, köpek salındığını gören vatandaşların belediyeye ihbarda bulunması gerektiğini söyledi.

Sarayönü Belediyesi’nden yapılan açıklamada vatandaşların dışarıdan getirilerek ilçeye bırakılar köpekler konusunda duyarlı olması ve bunun gibi durumlarla karşılaşıldığında ihbar edilmesi gerektiği ifade edildi.

Sokak köpekleri ile ilgili olarak gerekli çalışmaların rutin şekilde gerçekleştirildiğini belirten Sarayönü Belediyesi Zabıta Müdürü Musa Zeybek yaptığı açıklamada, “Başıboş köpeklerle ilgili belediyemiz sürekli olarak çalışma yapıyor. Topladığımız köpekleri barınaklara götürüp teslim ediyoruz. Biz başıboş köpekleri topladıkça yeni köpekler ortaya çıkıyor. Dışarıdan getirilerek bırakılan köpekler yüzünden çalışmalarımız sonuçsuz kalıyor. Dışarıdan köpek getirilerek bırakıldığını gören vatandaşlarımız bunu bize ihbar etsin. Bunlar hakkında yakalama ve ceza kesme yetkimiz bulunuyor. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmalarını rica ediyoruz.” dedi.

Beslenmesi yasak olan köpeklerin ilçede artış gösterdiğini kaydeden Zeybek, “İlçemizde son dönemlerde beslenmesi yasak olan köpekler görülmeye başladı. Bunlar insanlar için tehlikeli olan saldırgan köpekler olduğu için beslenmesine izin verilmiyor. Pitbull, rotvaydır gibi köpeklerin sahiplenilmemesi gerekiyor. Bu türler tespit edildiği zaman yakalanarak el konuluyor ve cezai işlem uygulanıyor.” şeklinde konuştu.