Köpek saldırıları artıyor

Köpek saldırıları artıyor
Sarayönü ilçe merkezinde ve Ladik mahallesinde başıboş sokak köpeklerinin saldırdığı 4 kişi yaralandı.Sokak hayvanlarıyla mücadele yetersizliği yüzünden ilçenin her yerini sokak köpekleri bastı. İlçenin en işlek yerlerinde...

Sarayönü ilçe merkezinde ve Ladik mahallesinde başıboş sokak köpeklerinin saldırdığı 4 kişi yaralandı.

Sokak hayvanlarıyla mücadele yetersizliği yüzünden ilçenin her yerini sokak köpekleri bastı. İlçenin en işlek yerlerinde sokak köpekleri cirit atıyor. İnsanlara korku salan köpekler bununla kalmayıp saldırıda bulunarak dört kişiyi yaraladı. İlçe dışından getirilerek bırakıldığı tahmin edilen sokak köpeklerine, özellikle daha tehlikeli olan çoban köpeklerine acilen bir çözüm üretilmesi gerekiyor.

Sokak ve parklarda dolaşan başıboş köpekler özellikle çocuklar ve yaşlılar için büyük tehlike saçıyor. Çöplüklerden beslenen köpekler içgüdüsel olarak bölgelerini korumak için saldırganlaşabiliyor. Yine çiftleşme dönemlerinde sokak köpekleri bir hayli saldırgan olabiliyor.

Bir çift köpek, 6 yıl sonunda yavrularıyla birlikte 67 bin köpek popülasyonuna ulaşıyor. Bu istatistiğe göre bir çift köpek bir yılda yavruları ile 16, ikinci yılda 128, üçüncü yılda 512, dördüncü yılda 2 bin 48, beşinci yılda 12 bin, altıncı yılda ise tam 67 bin köpek popülasyonuna ulaşıyor.

İnsanlar tedirginlik yaşıyor

Sokak ve parklarda dolaşan başıboş köpeklerin bazıları vatandaşlara saldırırken, insanlarla iç içe yaşayan bazı sokak köpekleri ve kediler de ölümcül hastalık taşıyor. Uzmanlar, köpeklerin mutlaka aşılanması gerektiği uyarısında bulunuyor. Özellikle başı boş köpekler merkezde ve mahalle aralarında şafak vakti sabah namazına giden vatandaşları, gündüz ise sokak aralarında oynayan çocukları tedirgin ediyor.