Korona dedikodusundan mağdur oldu

Korona dedikodusundan mağdur oldu
Sarayönü otogarında berber olarak faaliyet gösteren Mevlüt Potuk, hakkında çıkan korona dedikodularından dolayı mağdur oldu. Müşterilerini kaybeden, işleri bozulan ve istenmeyen kişi ilan edilen Mevlüt Potuk, yaşadığı mağduriyeti...

Sarayönü otogarında berber olarak faaliyet gösteren Mevlüt Potuk, hakkında çıkan korona dedikodularından dolayı mağdur oldu. Müşterilerini kaybeden, işleri bozulan ve istenmeyen kişi ilan edilen Mevlüt Potuk, yaşadığı mağduriyeti anlattı.

Tıraş ettiği bir Afganlı çobanda 15 gün sonra koronavirüs çıkmasının ardından, kendisini 14 gün evinde izole eden ve daha sonra işyerini yeniden açan Mevlüt Potuk’un hakkında birçok olumsuz algı yayıldı. İzole sürecinin başlamasının ardından hakkında çıkan türlü türlü dedikodularla ölmeden mezara konan Mevlüt Potuk’ta koronavirüs bulunmamasına rağmen adeta hayatı karardı.

“Dedikodular ışık hızıyla yayıldı”

Senaryoların, söylentilerin ışık hızıyla yayıldığını kaydeden Mevlüt Potuk, “Daha önceden tıraş ettiğim bir Afganlı çobandan dolayı 25 Haziran’da bana ulaşan sağlık ekipleri ve emniyet güçleri, evimde kendimi izole etmem gerektiğini tebliğ ettiler. Bende işyerimi kapatarak evime gittim ve izole sürecimiz başlattım. Ben gittikten sonra işyerimde dezenfekte çalışmaları yapılmış. Benim işyerimi kapattığımı, dezenfekte çalışmalarını görenler veya duyanlar olmadık dedikodular üretmişler. Kimi Mevlüt çok kötü hastalandı demiş. Kimi sabaha çıkmaz Konya’ya götürdüler demiş. Tıraş olan müşterimin hepsini bir panik almış. Türlü senaryolar, türlü dedikodular üretilmiş. Dedikodular ışık hızıyla 20 dakikada tüm Sarayönü’ne yayılmış. Eve gittikten 5 dakika sonra benim telefonlarım bir daha susmadı. Aynı dedikodular oturduğum binada da aldı yürüdü.” dedi.

“Çaresiz kaldım”

Bir anda istenmeyen kişi ilan edildiğini anlatan Potuk, “Benim tıraş ettiğim çoban ve çobanın işvereni üç beş gün sonra elini kolunu sallayarak yer yeri gezdi. Onlara hiçbir izole uygulanmadı. Bu durumda Sarayönü’nün yüzde 70’i karantinaya alınmalı ama tek karantinaya alınan ben oldum. Karantinam bittikten sonra yeniden işyerimi açmak için dışarıya çıktığımda herkes beni öcü olarak gördüğünü fark ettim. Herkesin benden kaçtığını gördüm. Halimi insanların yarısından çoğuna anlatamıyorum. İnsanlar artık dükkanıma girmeyi bırak selam dahi vermiyor. Esnaf olduğum için bu durum beni çok fazla etkiledi. İşlerim tamamen bitme noktasında geldi. Uyku uyuyamıyorum artık. dengem, düzenim bozuldu. İşimden, dükkanımdan soğudum. Başka yapacak alternatif işim de yok. Çaresiz kaldım. Ortada hiçbir şey yokken hakkında olmadık dedikodular çıkaranlara, bilmeden anlamadan konuşanlara hakkımı helal etmiyorum.” şeklinde konuştu.