Korona en çok onları etkiledi

Korona en çok onları etkiledi
Sarayönü’nde koronavirüsün en çok etkilediği sektörlerin başında hazır yemekçiler geliyor. Toplu organizasyonların tamamen yasaklandığı pandemi sürecinde iş yapamayan hazır yemekçiler, ekonomik açıdan en şok yıpranan...

Sarayönü’nde koronavirüsün en çok etkilediği sektörlerin başında hazır yemekçiler geliyor. Toplu organizasyonların tamamen yasaklandığı pandemi sürecinde iş yapamayan hazır yemekçiler, ekonomik açıdan en şok yıpranan sektörlerden biri oldu.

Yaşadıkları pandemi süreciyle alakalı olarak değerlendirmede bulunan yemekçi Mustafa Yetkin, “Ramazan ayında 30-35 davetimiz olurdu. Bunun dışında Ramazan sonrasında düğünlerimiz başlardı. Ramazan’dan önce 15-20 yemeğimiz olurdu. Kıştan anlaşmasını yapıp virüs salgınından sonra iptal edenler oldu. Durumun belirsizliğinden dolayı çok kişi beklemede.” dedi.

1 Temmuz’dan itibaren belirli şartlar dahilinde yemeklerin yeniden başladığına değinen Yetkin, “Masada kişiler arası 60 cm, masalar arası 1,5 metre mesafe korunarak yemek verilebiliyor. Aynı aileden olanlar için mesafe aranmıyor. Artık aynı tabaktan yeme devri bitti. Tabilot usulü olarak herkese ayrı yemek verilecek. Yemekler açık alanlarda verilecek. Kapalı alanlarda ise yarısını geçmeyecek. Süre olabildiğince kısa tutulacak. Normale dönerse geçtiğimiz yılın yüzde 30-40’ı kadar düğün yapabileceğimizi düşünüyorum. Tabilottan dolayı yemek maliyetleri arttı. İsrafında artacağını düşünüyorum. Normale döndüğünde bile bana göre en azından çorbanın ayrı verilmesi lazım. Hijyen açısından bu önemli.” şeklinde konuştu.