Korona sektör değiştirtti

Korona sektör değiştirtti
Sarayönü’nde koronavirüs salgını nedeniyle işinden ümidini kesen bir esnaf sektör değiştirdi.İstasyon bölgesinde kahvecilik yapan Sait Erdal, koronavisrüs salgının ardından kahvehanelere getirilen sınırlamalarla birlikte...

Sarayönü’nde koronavirüs salgını nedeniyle işinden ümidini kesen bir esnaf sektör değiştirdi.

İstasyon bölgesinde kahvecilik yapan Sait Erdal, koronavisrüs salgının ardından kahvehanelere getirilen sınırlamalarla birlikte iş potansiyelini kaybetmişti. Uzunca bir süre kahvehanelerin kapalı kalmasının ardından kahvehaneler yeniden açılsa da oyun oynatılmasına izin vermedi.

Pandemi sürecinin gittikçe uzaması nedeniyle kahvecilikten umudu kesen Sait Erdal, kahvesini kapatarak bakkal açmaya karar verdi.

Mart ayından bu tarafa cepten 20 bin lira yediğini kaydeden Erdal, kredi çektiğini ama bunun da çözüm olmadığını söyledi. Arabasını satarak bakkal açmaya karar verdiğini anlatan Erdal, “Baktım ne bu virüsün biteceği var ne de oyunların yeniden başlayacağı var bende kahvemi kapatmaya karar verdim. Sektör değiştirmeye karar verince kahvenin yanındaki işyerini tutup bakkal açmaya karar verdim. Arabamı sattım sermaye yaptım. Dükkanımızı açtık. Şükür işlerimiz de iyi. Bekleye bekleye olmayacaktı bizde harekete geçtik. Ekmeğimizin peşindeyiz. Mücadele etmeye devam edeceğiz. Rızkı veren Allah’tır.” şeklinde konuştu.