Koronavirüs aşılarının içeriğinde hangi maddeler yer alıyor?

Koronavirüs aşılarının içeriğinde hangi maddeler yer alıyor?
Tüm dünyada 1,7 milyon kişinin hayatını kaybetmesine neden olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında nihayet aşılar kullanılmaya başlandı. Ancak koronavirüs aşılarıyla ilgili olarak özellikle internette birçok...

Tüm dünyada 1,7 milyon kişinin hayatını kaybetmesine neden olan yeni tip 

koronavirüs

 (Kovid-19) salgınında nihayet aşılar kullanılmaya başlandı. Ancak koronavirüs aşılarıyla ilgili olarak özellikle internette birçok yanlış birli ve komplo teorisi yer almaya devam ediyor. Bu durum karşısında harekete geçen Pfizer/BioNTech ve Moderna, asılsız iddialara karşı aşılarının içerdiği tüm maddeleri çevrimiçi olarak yayımlandı.

Koronavirüse karşı geliştirilen aşılar kullanılmaya başladı ve salgını yenmek için adeta tünelin ucunda ışık göründü.

Ancak, Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in “Aşılarla çip takılacak”, "mRNA aşılarıyla insanların DNA’sı değiştirilecek” gibi komplo teorileri nedeniyle hala binlerce kişinin aşıları reddetme riski bulunuyor ve bu durum salgının durdurulması için çok ciddi bir risk oluşturuyor.

Sırasıyla yüzde 95 ve yüzde 94 etkinlik gösterdiği açıklanan Pfizer/BioNTech ve Moderna, asılsız iddialara karşın aşılarının içerdiği tüm maddeleri çevrimiçi olarak yayımlandı.

Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin'in kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı şimdiye kadar ABD, İngiltere ve Kanada’da kullanılmaya başlandı.