Köse, hastaneyi yasa boğdu

Köse, hastaneyi yasa boğdu
Konya'da önce TIR'a, sonra minibüse çarpıp şarampole yuvarlanan otomobilde eşiyle birlikte hayatını kaybeden Doktor Nurgül Köse'nin görev yaptığı Sarayönü Devlet Hastanesi'nde büyük bir acı hakim.Yaklaşık 2 yıldır birlikte...

Konya'da önce TIR'a, sonra minibüse çarpıp şarampole yuvarlanan otomobilde eşiyle birlikte hayatını kaybeden Doktor Nurgül Köse'nin görev yaptığı Sarayönü Devlet Hastanesi'nde büyük bir acı hakim.

Yaklaşık 2 yıldır birlikte çalıştıkları mesai arkadaşlarını acı kazada kaybetmenin şokunu yaşayan hastane personeli, Doktor Nurgül Köse'nin çalışma masasını çiçeklerle donatırken, sandalyesine doktor önlüğünü ve steteskobunu bıraktı.

Doktor Nurgül Köse'nin yakın mesai arkadaşlarından güvenlik görevlisi Tuba Ceylan, tarif edilemez bir acı yaşadıklarını söyledi.

Köse ile aile gibi olduklarını anlatan Ceylan, yaptığı açıklamada, "Doktor hanım çok mükemmel bir insandı. Çok severdik kendisini. Nöbetlerimizi hep beraber geçirirdik. İstediğimiz her şeyi çok rahatlıkla konuşabilirdik. Moralimiz bozuk olduğunda mutla derdimizi sorardı. Kızımı çok severdi özellikle. Son nöbetinde abla benimde kızım olacak dedi." diye konuştu.

"Allah onu eşinden ayırmadı"

Nurgül Köse'nin eşini çok büyük bir bağlılıkla sevdiğini belirten Tuba Ceylan, "Eşini çok severdi. Sürekli eşinden bahsederdi. Değişik bir sevgisi vardı eşine karşı. Her şeyi onunla paylaşırdı. Dertleşirdik her şeyimizi konuşurduk onunla. Nurgül hanımda sürekli eşinden bahsederdi. Eşim melek gibi abla anlatmam mümkün değil derdi. Çok seviyorum onu derdi. Ve sevdiği gibi de hiç ayrılmada beraber vefat ettiler." dedi.

"Acilin neşe kaynağıydı, örnek bir doktordu"

Hastanenin röntgen teknisyeni Muammer Akhançer, haberi duyduklarında büyük bir şok yaşadıklarını dile getirerek şunları söyledi: "Acilin neşe kaynağıydı. Çok çalışkandı. Hastaları falan hiç kırmazdı işlerini koşa koşa yapardı. Herkese yardımcı olmak isterdi. Çok sevecendi. Örnek bir doktordu. Hastalara karşı bir gün yüzünü astığını görmezdim. Çok sevindiğimiz bir insan olunca insan inanamıyor. Bütün arkadaşlarımız çevremiz herkes yasa boğuldu. Ne diyeceğimizi bilemiyoruz aslında çok üzüntülüyüz."

"Günlüğü bizi çok etkiledi"

Hastanenin temizlik sorumlusu Eyüp Çetin ise hayatını kaybeden Doktor Nurgül Köse hakkında, "Çok mütevazi bir insandı, sevecendi. Herkesin saygı duyduğu bir doktordu. İyi bir insandı. Hastalarla iyi ilgilenirdi. Personelle arası çok iyiydi. En çok duygulandığım konuda günlüğü oldu. O günlüğünü okuyunca tüylerimiz diken diken oldu." ifadelerini kullandı.